Головна Новини Суспільство події Україна скликає засідання ОБСЄ, де Росію хочуть закликати до відповіді
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна скликає засідання ОБСЄ, де Росію хочуть закликати до відповіді

Росія так і не пояснила присутність військ на кордоні

14 лютого 2022, 07:20
Поділіться публікацією:

Україна скликає зустріч із РФ та всіма державами-учасницями Віденського документа ОБСЄ. Головна мета – Київ має намір почути від Москви з якою метою відбувається посилення військ та їхнє переміщення поблизу українського кордону, у тому числі з боку анексованого Криму. Як передає видання "Коментарі", цю заяву зробив голова МЗС України Дмитро Кулеба у Twitter.

Україна скликає засідання ОБСЄ, де Росію хочуть закликати до відповіді

ОБСЄ. Фото: з відкритих джерел

Міністр розповів, що запит України на адресу Росії за Віденським документом так і залишився без відповіді. РФ вирішила не реагувати. У такому разі Україна робить наступний алгоритм дій – скликає протягом найближчих 48 годин екстрену зустріч із державами-учасницями ОБСЄ, на якій Росія має дати виразну відповідь щодо маневрів своїх військ поблизу українського кордону.

Головний дипломат України закликав Росію виконати свої зобов'язання у рамках ОБСЄ щодо військової прозорості, щоб знизити градус напруги поблизу українського кордону.

11 лютого Україна запустила механізм ОБСЄ, щоб отримати від Росії пояснення її військової присутності поблизу українських кордонів.

Зазначимо, також підтвердилася інформація про те, що низка держав-учасниць ОБСЄ відкликають з України своїх представників, які проходять службу у Спеціальній моніторинговій місії. Уточнюється, що більшість представників СММ ОБСЄ – це цивільні особи. І держави, які надсилають своїх представників до СММ ОБСЄ мають право давати рекомендації своїм представникам щодо того, щоб залишати той чи інший регіон, бо безпека для СММ ОБСЄ завжди була на першому місці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню внесли ясність, розповівши, чи є ризик російського вторгнення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини