Головна Новини Суспільство події Україна розпочала переговори з ключовим союзником щодо угоди про гарантії безпеки
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна розпочала переговори з ключовим союзником щодо угоди про гарантії безпеки

Україна та Німеччина включилися в переговори щодо угоди щодо гарантій безпеки

18 листопада 2023, 07:28
Поділіться публікацією:

Україна та Німеччина розпочали перший раунд переговорів щодо двосторонніх гарантій безпеки, як це передбачено Спільною декларацією про підтримку України, яка була підписана 12 липня 2023 року у Вільнюсі. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє офіційний сайт Офісу президента.

Україна розпочала переговори з ключовим союзником щодо угоди про гарантії безпеки

Україна та Німеччина. Фото: з відкритих джерел

Українську переговорну групу очолив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

Берлін приєднався до п'яти інших держав "Великої сімки", з якими Україна вже продуктивно веде відповідні двосторонні переговори та поетапно рухається до конкретних зобов'язань з боку низки країн. Це має стати надійною гарантією того, що російська агресія в майбутньому точно не повториться чи отримає жорстку відсіч.

Під час переговорів офіційні представники Києва та Берліна висловили свою думку, як вони бачать двосторонню угоду та її реалізацію на практиці. Ключове, що сталося, – сторони намітили конкретний план дій, який тепер і реалізовуватимуть.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна дуже розраховує на потужні гарантії безпеки від США. Найбільше шансів, що Україна отримає від США такі ж гарантії, як Вашингтон надає для Ізраїлю, коли є можливість отримувати зброю, технології, проводити тренування та мати фінанси для зміцнення оборони. Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю Наталії Мосейчук в ефірі загальнонаціонального телемарафону. 

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Києву важливо отримати гарантії безпеки від США – чи можуть виникнути проблеми з Дональдом Трампом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини