Головна Новини Суспільство події Україна ризикує втратити фінансову допомогу після кадрових змін в "Укренерго"
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна ризикує втратити фінансову допомогу після кадрових змін в "Укренерго"

Звільнення очільника «Укренерго» може вплинути на допомогу від західних партнерів – Олександр Харченко

3 вересня 2024, 17:18
Поділіться публікацією:

Рішення про відставку Володимира Кудрицького з посади голови НЕК "Укренерго" може серйозно позначитись на співпраці України з міжнародними партнерами, які в минулому надавали значну фінансову допомогу компанії. Про це заявив Олександр Харченко, директор Центру досліджень енергетики, під час брифінгу в Медіацентрі Україна.

Україна ризикує втратити фінансову допомогу після кадрових змін в "Укренерго"

Звільнення керівника «Укренерго» загрожує міжнародній підтримці України

Він підкреслив, що звільнення Кудрицького може підірвати здобутки та довіру, вибудувані за роки його роботи на цій посаді, а відтак позначитися на продовженні підтримки з боку іноземних інвесторів.

“Для мене це (звільнення очільника "Укренерго Володимира Кудрицького – ред.) навіть не питання особистої ролі Кудрицького чи щось, що пов’язано з ним. Так, безумовно, він талановитий менеджер, який явно сконцентрував на собі та своїй команді величезну довіру, яка коштувала в прямому сенсі цього слова 1,5 мільярда доларів, які "Укренерго" отримала від іноземних партнерів. Але питання, як цю довіру тепер утримати, яким чином можна щонайменше зробити так, щоб ця допомога не була зупинена", – пояснив експерт.

За його словами, ключовим зараз є проведення прозорого конкурсу на заміщення вакантної посади, яке має відбутися без затримок і з повним розумінням з боку громадськості та міжнародних партнерів. Такі дії, за словами Харченка, сприятимуть відновленню довіри та подальшій стабілізації енергетичного сектору України.

Експерт також висловив занепокоєння стосовно ризику неформальних домовленостей, які можуть негативно вплинути на процес вибору нового керівництва та у подальшому — на імідж країни на міжнародній арені. Харченко звернув увагу на потребу гарантувати, що всі процедури будуть відкритими та зрозумілими для кожного, хто стежить за розвитком подій.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Кудрицького не хочуть відпускати з Укренерго. Іноземці в наглядовій раді вважають звільнення Кудрицького "політичним"




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини