Головна Новини Суспільство події Кудрицького не хочуть відпускати з Укренерго: хто проти
commentss НОВИНИ Всі новини

Кудрицького не хочуть відпускати з Укренерго: хто проти

Іноземці в наглядовій раді вважають звільнення Кудрицького "політичним"

3 вересня 2024, 16:00 comments1918
Поділіться публікацією:

Два незалежні члени наглядової ради "Укренерго" Даніель Доббені та Педер Андреасен виступили із заявою через звільнення голови правління Володимира Кудрицького. Вони вважають таке рішення політично вмотивованим. Як повідомляє портал "Коментарі", така заява, з'явилася в Telegram-каналі "Укренерго".

Кудрицького не хочуть відпускати з Укренерго: хто проти

Володимир Кудрицький. Фото: з відкритих джерел

Члени наглядової ради зокрема нагадали, що вчора наглядова рада провела позачергове засідання з ініціативи голови правління Володимира Кудрицького, який подав звіт щодо забезпечення захисту об'єктів високовольтної мережі під час російських атак та ситуації навколо компанії у публічній площині.

"Під час засідання більшість членів наглядової ради ухвалили рішення про дострокове припинення повноважень Володимира Кудрицького як голови правління компанії за згодою сторін", — підтверджується в повідомленні.

Сьогодні ж Доббені та Андреасен подали свої письмові повідомлення про дострокове припинення повноважень як членів наглядової ради компанії.

"Ми вважаємо, що рішення про дострокове звільнення керівника "Укренерго" є політично вмотивованим і, за результатами поданого звіту, для нього немає жодних обґрунтованих підстав", — вважають вони.

За їх словами, НЕК "Укренерго" успішно виконала свої основні стратегічні цілі, незважаючи на російське вторгнення, а темпи відновлення високовольтної мережі після безпрецедентних ракетних та дронових атак "дозволяють компанії повною мірою виконувати функцію оператора енергосистеми".

У наглядовій раді "Укренерго" налічується шість членів: незалежні – Даніель Доббені, Педер Андреасен, Роман Піонковський та представники держави – Юрій Бойко, Юрій Токарський, Олександр Баранюк.

Читайте також на порталі "Коментарі" — зовсім людей тримають за дурнів: у ВР сказали, хто має піти замість Кудрицького.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини