Головна Новини Суспільство події Україна провела новий обмін полоненими: хто повернувся додому
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна провела новий обмін полоненими: хто повернувся додому

Міністр віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук розповів про новий обмін полоненими

30 квітня 2022, 20:50 comments1042
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 30 квітня, українська сторона провела новий обмін полоненими з окупантами. Додому повернулися 14 людей. Про це на своєму Telegram-каналі розповіла міністр віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Україна провела новий обмін полоненими: хто повернувся додому

Обмін полоненими між Україною та РФ / Фото: depositphotos.com

За її словами, з російського полону повернулися 14 наших людей: 7 військовослужбовців, серед них жінка на 5-му місяці вагітності та 7 цивільних осіб. Інші подробиці обміну, зокрема, скільки Україна віддала полонених росіян, наразі немає.

До речі, 28 квітня між Україною та Російською Федерацією також відбувся обмін полоненими. Тоді ми повернули 45 українців: 13 офіцерів, 20 солдатів (5 у пораненому стані) та 12 цивільних осіб.

Нагадаємо, що під час третього обміну полоненими, який відбувся 9 квітня, Україна змогла повернути додому 26 осіб: 12 військовослужбовців, серед них жінка-офіцер, а ще 14 цивільних, включаючи 9 жінок.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Росія продовжує порушувати Женевську конвенцію 1949 року. За словами уповноваженої Верховної Ради України Людмили Денисової, країна-окупант утримує полонених українських воїнів у колоніях загального режиму, не здійснивши перепрофілювання в'язниць у табори для військовополонених. Україна вже звернулася до комісії ООН із розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення Російської Федерації на нашу територію.

Читайте також, що на Сумщині наші захисники самі звільнили з полону своїх побратимів, провели так званий місцевий обмін полонених — за одного російського загарбника вони повернули шістьох наших бранців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини