Головна Новини Суспільство події Окупанти грубо порушують Женевську конвенцію: у яких умовах знаходяться військовополонені ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти грубо порушують Женевську конвенцію: у яких умовах знаходяться військовополонені ЗСУ

рф в 2019 році денонсувала протоколи Женевської конвенції

24 квітня 2022, 16:52
Поділіться публікацією:

рф продовжує порушувати Женевську конвенцію 1949 року. Про це повідомляють "Коментарі" з посилання на інформацію уповноваженої Верховної ради України Людмили Денісової.

Окупанти грубо порушують Женевську конвенцію: у яких умовах знаходяться військовополонені ЗСУ

Окупанти грубо порушують міжнародне право (фото з відкритих джерел)

За інформацією уповноваженої, країна-окупант утримує полонених українських вояків у колоніях загального режиму, не здійснивши перепрофілювання в'язниць у табори для військовополонених.

"Військовополонені Збройних Сил України перебувають у колоніях загального режиму у Ростовській області рф. Для цього окупанти розселили одразу дві пенітенціарні установи на півдні росії: колонію загального режиму № 1 у місті Звєрєво, а також № 12 у Каменську-Шахтинському поблизу російсько-українського кордону. Півтора місяця тому звідти виселили утримуваних осіб до колонії № 10 Ростова-на-Дону, де ув'язнені тепер сплять у три зміни. А установи в Каменську-Шахтинському та Звєрєвому тепер наповнюються за рахунок захоплених у полон українських солдатів. Їх охороняють співробітники Федеральної служби виконання покарань рф та ув'язнені, яких залишили на підсобних роботах",- повідомила Денісова.

Окрім цього Людмила Денісова зазначила, що рф в 2019 році денонсувала Протоколи 1 і 2 до цієї конвенції, але все-таки має їх виконувати. Україна вже звернулася до комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в України.

"Правила поводження із полоненими регламентуються Конвенцією про поводження з військовополоненими і додатковими протоколами до неї, прийнятими в 1977 і 2005 році. рф в 2019 році денонсувала Протоколи 1 і 2 до цієї конвенції, але попри це країна-окупант зобов’язана виконувати принципи, викладені в тексті Конвенції про поводження із військовополоненими, станом на 1949 рік. Згідно з Конвенцією, військовополонені, що були захоплені у зоні бойових дій, повинні у короткий строк бути евакуйовані у табори, що розташовані на достатній відстані від небезпечної зони ",- зазначила уповноважена.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що окупанти обстріляли з артилерії Сумську область.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини