Головна Новини Суспільство події Україна продовжить евакуацію громадян з Афганістану: що говорять в МЗС
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна продовжить евакуацію громадян з Афганістану: що говорять в МЗС

Міністерство буде шукати нові шляхи евакуації

31 серпня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

Україна продовжить евакуацію громадян з Афганістану: що говорять в МЗС

Україна продовжить евакуацію громадян з Афганістану, фото з Facebook

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) повідомили, що будуть продовжувати пошук можливостей для евакуації українських громадян з Афганістану. Про це повідомляє УНІАН.

Незважаючи на загострення ситуації  в Кабулі та той факт, що аеропорт захопили таліби, Україна буде й надалі вивозити своїх громадян з Афганістану у вересні. Тепер наше міністерство буде шукати нові шляхи евакуації та за потреби йти на перемовини з "Талібаном". Міністерство працює в посиленому режимі. Там обіцяють, що нікого не покинуть в цій країні.

За словами речника Міністерства Олега Ніколенка, маршрути евакуації будуть коригуватися. Серед маршрутів розглядають й наземні шляхи виїзду, й вивезення людей через інші аеропорти. Із тими, хто лишився в Афганістані, працюють дипломати посольства в Таджикистані, їм роздаватимуть інструкції як потрапити до евакуаційного транспорту. Відомо, що чимало людей ще хочуть приїхати до України.

Дипломати кажуть, що напруга в країні продовжує зростати. Втім, у МЗС закликають не нагнітати емоції довкола подій та наголосили, що шість рейсів українські літаки вже здійснили, а це гарний показник ефективності роботи дипломатичних місій. Цими рейсами Україна вивезла понад 650 осіб з Афганістану.

Як повідомляв портал "Коментарі", в суботу, 28 серпня, з Кабула вилетіло три українські літаки Збройних сил України з евакуйованими. За попередніми підрахунками, Україна евакуювала 400 осіб, серед яких українці, американці та іноземні громадяни. Іноземців розмістили в пункті тимчасового розміщення біженців і центрі обсервації для іноземних громадян.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини