Головна Новини Суспільство події Україна припиняє свій рух до НАТО: у ОП пояснили рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна припиняє свій рух до НАТО: у ОП пояснили рішення

На Банковій зробили заяву щодо подальшого зближення з НАТО

26 червня 2022, 12:30 comments2896
Поділіться публікацією:

Інтеграцію України в НАТО поставлено на паузу. Про це заявили в офісі президента, пояснюючи рішення позицією окремих країн-членів НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю виданню "Financial Times" заявив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква.

Україна припиняє свій рух до НАТО: у ОП пояснили рішення

Україна-НАТО. Фото: з відкритих джерел

Заступник голови ОП зазначив, що Україна зацікавлена в тому, щоб у самому НАТО нарешті зрозуміли, що Україна є наріжним каменем у системі безпеки на європейському континенті. Поки всі члени Альянсу це не розуміють, не усвідомлюють, що відбувається сьогодні в Європі та Україні, немає сенсу підписувати якийсь документ. На сьогоднішній день члени НАТО відмовили Україні у бажанні стати повноправним членом Північноатлантичного Альянсу. Тому офіційний Київ на сьогодні утримається від прагнення й надалі рухатися у бік НАТО.

Жовква також підкреслив, що в новій версії НАТО має прибрати будь-які згадки щодо партнерських відносин із Росією. Київ вважає, що настав час Альянсу перестати "соромитися" того, щоб бути жорстким із Москвою.                                        

За словами Ігоря Жовкви, Україна очікує, що на мадридському саміті Альянс підтримає важливість посилення військової співпраці з Україною та перегляне пріоритети у контексті наймасштабнішої війни на європейському континенті з 1945 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Києві зранку пролунали вибухи – над столицею чорний дим: стали відомі подробиці.

Також портал "Коментарі" писав — що зміниться для світу, України та РФ за підсумками саміту "Великої сімки": які очікування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

нік.

27 червня 2022, 07:35

офіс президента дуже далек від украіни і украінців... тому хай він як хоче а ми украінці від европи і нато не відмовляемось...назвіть мені хоть одного украінця в тому офісі...тому офіс сам по собі а украіна і украінці будуть в нато.

Ігор

26 червня 2022, 11:53

Зрозуміло, що Україні до НАТО 50 і більше років. Ніяку Європу Україна не рятує - тільки підставляє. Всі розмови про рух у НАТО - для того щоб драконити Імперію. Корумпованих, безвідповідальних, не зрілих, брехунів, ніхто там не чекає.


Новини