Головна Новини Суспільство події Україна переходить у невластивий для неї клімат: яких аномалій чекати у 2022 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна переходить у невластивий для неї клімат: яких аномалій чекати у 2022 році

Влітку 2022 року очікується більше опадів, а спекотні періоди чергуватимуться з традиційнішими.

9 лютого 2022, 12:40
Поділіться публікацією:

Україна поступово переходить у новий, не властивий для неї клімат, у зв'язку із чим українці мають готуватися до вагомих змін уже цього року. Це виражатиметься у великій кількості опадів, аномальних температурах, що може призводити до негативних наслідків. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі "Радіо НВ" розповіла кліматолог Світлана Бойченко.

Україна переходить у невластивий для неї клімат: яких аномалій чекати у 2022 році

Дощ. Фото: з відкритих джерел

Фахівець зазначила, літо-2022 буде багатим на рясні дощі. Опадів буде більше, ніж зазвичай, що є першою ознакою зміни клімату. Адже влітку рідко трапляється, коли випадає велика кількість опадів. Спека різко спадатиме і знову спостерігатимуться традиційні температури, властиві для найспекотнішої пори року. Найбільше здивує червень, який стане чи не найспекотнішим місяцем літа, що не властиве для географічного розташування України.

Кліматолог звернула увагу на те, що зміщення України до іншого кліматичного поясу помітне вже зараз. Адже зима очікувалася набагато морознішою. Проте сильних морозів не було.

За словами Світлани Бойченко, опади, які цього року випадатимуть, можуть принести чимало проблем. Вся справа в тому, що після злив буде стільки води, що екосистема не справлятиме з вбирання вологи, в результаті виникатимуть підтоплення і повені.

Експерт зазначила, що більше опадів буде і взимку. У найближчі 10 років зими в Україні знову стануть сніговими. Але при цьому очікувати, що зими знову будуть такими ж холодними, як і 20 років тому, не варто.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" — в Україну йдуть опади та потепління.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини