Головна Новини Суспільство події Україна оновила список червоних та зелених країн: що змінилося
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна оновила список червоних та зелених країн: що змінилося

МОЗ України повідомляє, що в "зеленому" списку додалося країн

4 грудня 2020, 16:54
Поділіться публікацією:

Україна оновила список червоних та зелених країн: що змінилося

Фото з відкритих джерел

Оновлено список країн "червоної" та "зеленої" зон станом на 4 грудня. Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

У списку є держави-члени Всесвітньої організації охорони здоров’я. Розподіл проводили відповідно до кількості активних випадків захворювання на COVID-19 на 100 тисяч населення.

Так, у "червоному" списку опинилося 36 країн. У зоні небезпеки такі країни, як Грузія, Чорногорія, Хорватія, Словенія, Литва, Австрія, США, Угорщина, Швеція, Польща, Італія, Румунія та інші.

Всі інші країни увійшли до переліку "зеленої" зони. Зокрема, до зеленої зони потрапила Франція та Боснія і Герцеговина. А також у цьому списку Латвія, Словаччина, Велика Британія, Іспанія, Білорусь, РФ, Греція, Канада, Ізраїль, Індія, Туреччина, Єгипет й інші.

Сама Україна з показником у 493,9 в переліку все ще потрапила до "зеленої" зони, не дивлячись на численні антирекорди захворюваності щодня.

Україна оновила список червоних та зелених країн: що змінилося - фото 2

Зазначимо, що після повернення з країн "червоної зони" українці мають піти на самоізоляцію із застосуванням додатку "Дій вдома". Дострокове припинення самоізоляції можливе після отримання негативного ПЛР-тесту. Крім того, для в’їзду в Україну всім іноземцям потрібний страховий поліс, що покриває Covid-19.

Варто зазначити, що обсервації не підлягають особи, що прибули з країн "червоної" зони, якщо вони мають негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, який проведено не більш як за 48 годин до перетину кордону України.

Як повідомлялося, карантин в Україні у грудні посилювати не планують. Нарешті про це офіційно заявив уряд. Глава Кабміну Денис Шмигаль розповів, які правила карантину введуть у січні й чи будуть обмежувати роботу транспорту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини