Головна Новини Суспільство події Україна назвала умову відкликання позовів до СОТ через зерно
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна назвала умову відкликання позовів до СОТ через зерно

Україна хоче отримати гарантії відсутності обмежень на експорт зерна у майбутньому

27 вересня 2023, 16:17
Поділіться публікацією:

Україна готова відкликати свої позови до Світової організації торгівлі проти трьох країн Євросоюзу лише за умови, якщо отримає гарантії відсутності обмежень на експорт зерна в майбутньому. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на заяву заступника міністра економіки України Тараса Качки в ефірі телемарафону.

Україна назвала умову відкликання позовів до СОТ через зерно

Зерно. Фото: з відкритих джерел

"Для нас дуже важливо, щоб польська сторона та інші держави та Європейський союз гарантували нам, що такого роду обмежень у майбутньому не відбудеться… Тому, звичайно, тільки тоді, коли ми отримаємо гарантії, ми формально оголосимо на весь світ, що ця суперечка вичерпана". Думаю, це питання розглядатиметься останнім", — заявив чиновник, припускаючи можливість відкликання позовів до СОТ.

Він розповів, що зараз важливо запустити механізм узгодження та верифікації українського експорту зерна, оскільки таку пропозицію вже фактично узгодили Євросоюз та держави-члени. Україна вважає такий механізм прийнятним.

"Позови до СОТ, як ми бачимо з реакції партнерів, були абсолютно правильним кроком. Тому що він окреслив природу нашого обурення", — підсумував заступник міністра.

Читайте також на порталі "Коментарі" — останнім часом на фоні проблем із зерновим експортом в України виникли серйозні тертя з низкою сусідніх країн-членів ЄС. Серед таких виявилася і Польща, відносини з якою були підірвані, зокрема, надмірно різкими висловлюваннями президента Зеленського з трибуни Генасамблеї ООН. З боку офіційних представників Польщі була низка досить жорстких заяв після цього. І вони продовжують сипатися вже майже тиждень. Україна намагається згладити гострі кути І сам Зеленський закликає прибирати емоції, наголошуючи, що робота з сусідами може і має стати конструктивною. Про що свідчить зростання напруги у відносинах України з європейськими сусідами? Що робити для врегулювання проблемних моментів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини