Головна Новини Суспільство події Україна на Раді безпеки ООН назвала два рішення, які прискорять завершення російського терору
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна на Раді безпеки ООН назвала два рішення, які прискорять завершення російського терору

Київ знову закликав партнерів збивати російські ракети та дрони біля свого повітряного простору

29 серпня 2024, 07:00 comments1489
Поділіться публікацією:

Україна закликала держави-партнери зняти обмеження на далекобійні удари по військових цілях на території РФ, переданим озброєнням. Також Київ заохочує союзників збивати російські ракети та дрони біля свого повітряного простору. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву на засіданні Ради безпеки зробив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Україна на Раді безпеки ООН назвала два рішення, які прискорять завершення російського терору

Сергій Кислиця. Фото: із відкритих джерел

Дипломат у ході виступу в Раді безпеки в Нью-Йорку звернувся до членів ООН і партнерів і зазначив, що ці два "конкретні рішення", розгляд яких ініціює Україна, дозволить "швидше покласти край російському терору".

"По-перше, визнати право України на дальні удари по всіх законних військових цілях на території Росії. По-друге, задіяти засоби протиповітряної оборони партнерів для збивання ракет та безпілотників поблизу їхнього повітряного простору", — сказав представник України.

Також постпред України в ООН наголосив, що жоден із цих кроків "не є ескалаційним".

"Навпаки, вони стримають Росію, зменшать терор і кількість жертв", — наголосив дипломат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — західні партнери уникають прямих відповідей на питання про збереження обмежень на використання зброї по Росії. Таку заяву на прес-конференції зробив президент України Володимир Зеленський.

Глава української держави визнав, що західні лідери намагаються не говорити з нею на тему застосування західної зброї на території Росії.

"Але я порушую це питання. Олімпіада пройшла, а пінг-понг залишився", — висловився Володимир Зеленський, давши зрозуміти, що дипломатичні "ігри" у спілкуванні із західними союзниками нікуди не зникли.

Зазначимо, українська влада готується представити високопосадовцям національної безпеки США список цілей великої дальності на території Росії, які ЗСУ можуть вразити, якщо Вашингтон зніме обмеження на постачання американської зброї. Про це повідомляє рейтингове видання "Politico".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини