Головна Новини Суспільство події Україна готується до мирних переговорів із РФ у червні: у ЦПД відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готується до мирних переговорів із РФ у червні: у ЦПД відреагували

Москвою поширюється дезінформаційна теза, ніби "Зеленський анонсував початок укладання миру з РФ у червні 2024 року"

29 квітня 2024, 14:34 comments4027
Поділіться публікацією:

Російська пропаганда не припиняє розхитувати тему переговорів. Там Москва запустила черговий фейк про Україну. Зокрема, що Київ готується розпочати переговори з Кремлем у червні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні Центру протидії дезінформації в Telegram.

Україна готується до мирних переговорів із РФ у червні: у ЦПД відреагували

Переговори. Фото: з відкритих джерел

"Інформація про те, що Україна нібито готується розпочати мирні переговори з РФ у червні, не відповідає дійсності. Поширення цих тез у мережі є маніпуляцією навколо заяви президента України Володимира Зеленського", — йдеться у повідомленні.

У ЦПД зазначили, що поширюється дезінформаційна теза, начебто "Зеленський анонсував початок укладання миру з РФ у червні 2024 року".

Насправді Зеленський заявив: "Світова більшість має примусити РФ до миру і може це зробити. Саме у червні може розпочатися шлях до справедливого світу".

Під час цієї заяви глава держави мав на увазі саміт за українською формулою світу у Швейцарії, який стане майданчиком для обговорення майбутнього мирного процесу.

"РФ не буде учасником цього заходу, тому ні про який "укладання миру" не йдеться", — зазначили в Центрі.

Крім цього наголошується, що подібні меседжі допомагають ворогові в його спробах посіяти занепадницькі настрої в українському суспільстві.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на тлі активізації миротворчого кейсу в ракурсі російсько-української війни, глава МЗС країни-агресора РФ Сергій Лавров виступив із низкою заяв щодо гіпотетичних мирних переговорів з Україною. Серед іншого заявив, що у разі таких не буде жодних пауз у бойових діях. А також – що Швейцарія, де у червні пройде іннагураційний саміт світу, не підходить РФ для переговорів. Хоч її туди не запрошували. Про що говорять російські ігри із переговорною темою, що важливо розуміти Україну? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини