Головна Новини Суспільство події Україна більше не визнає існування однієї з європейських мов
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна більше не визнає існування однієї з європейських мов

В рамках зобов’язань критеріїв для вступу в ЄС Україна перестає визнавати одну з мов.

19 жовтня 2023, 09:45 comments1625
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку після зустрічі з українськими посадовцями заявив, що Україна перестала визнавати молдовську мову, яка тепер буде румунською. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на румунське видання Bursa.

Україна більше не визнає існування однієї з європейських мов

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку. Фото з відкритих джерел

Марчел Чолаку здійснив візит до Києва, де зустрівся з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, а також взяв участь у спільному засіданні урядів Румунії та України. Після зустрічі румунський міністр дав пресконференцію, де висловив підтримку Україні у війні проти Росії та оголосив про розв'язання мовного питання в Україні.

"Відсьогодні офіційною мовою румунської меншини в Україні є румунська, а не молдовська", — повідомив прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку.

За словами Марчела Чолаку таким чином Україна ще на крок наблизилась до вступу до ЄС, адже Європейський Союз має певні принципи щодо прав меншин.

Нагадаємо, що під час візиту до Румунії на початку жовтня президента України запитали про мовне питання, а саме щодо статусу молдовської мови. Тоді Зеленський розповів, що не бачить "глобальної проблеми" у цьому та найближчим чином Україна скасує молдовську мову та замінить її назву на румунську.

Слід зазначити, що Молдова на початку березня скасувала у своїй країні молдовську мову, яку тепер називатимуть румунською.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президентка Молдови Майя Санду оголосила дату, коли Молдова має стати членом Європейського Союзу. За словами молдовської лідерки, це здійсниться до 2030 року разом з Україною.

Також "Коментарі" писали про президентку Молдови, яка заявила про відсутність поваги до Росії, яка намагається повалити демократично обраний уряд в іншій країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини