Головна Новини Суспільство події Зеленський заявив, що Україна готова відмовитись від визнання однієї з мов
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський заявив, що Україна готова відмовитись від визнання однієї з мов

Президент Зеленський відповів на питання, чи готова Україна відмовитись від існування однієї з мов. Мовне питання вирішиться найближчим часом.

11 жовтня 2023, 11:30 comments11236
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна може відмовитись від визнання молдавської мови. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Revista Presei.

Зеленський заявив, що Україна готова відмовитись від визнання однієї з мов

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Під час інтерв’ю для румунських журналістів Зеленського запитали щодо статусу молдовської мови в Україні і чи готова Україна відмовитись від її визнання. Володимир Зеленський відповів, що це питання вирішиться найближчим часом.

"Я не бачу в цьому глобальної проблеми. Для мене це питання не актуальне. Наш уряд через тиждень-два збереться і прийме рішення", — сказав Зеленський під час свого візиту до Румунії.

Володимир Зеленський наголосив, що Україна наразі не може думати про "дрібні проблеми", адже перебуває у стані війни з Росією. За словами Зеленського наразі він прагне поглибити та зміцнити стратегічне партнерство між країнами.

Також Зеленський наголосив, що Росія використовує мовне питання, аби створити фейкові новини та нагадав ситуацію на Донбасі. За словами Зеленського Росія говорила, що Україна гнобила російськомовних у цьому регіоні, однак тепер Кремль вбиває людей на Донбасі.

Нагадаємо, що нещодавно Молдова відмовилась від визнання молдовської мови та змінила її назву на румунську.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президентка Молдови критично висловилась про Росію. Майя Санду заявила, що не має поваги до цієї країни.

Також "Коментарі" писали, що Санду назвала дату, коли Молдова має стати членом ЄС. За словами президентки Молдова має реальний шанс стати одним з членів Європейського Союзу до 2030 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини