Головна Новини Суспільство події Україна - «жовта», але 4 області вже просяться в «помаранчеву» зону карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна - «жовта», але 4 області вже просяться в «помаранчеву» зону карантину

Станом на сьогодні 4 області країни відповідають "помаранчевій" зоні карантину

25 вересня 2021, 12:34
Поділіться публікацією:

МОЗ представив оновлену інформацію епідеміологічної ситуації в областях України. Станом на суботу, 25 вересня, більшість регіонів України відповідають "жовтому" рівню епідеміологічної ситуації, але є 4 області, в яких показники перевищені і їх уже можна переводити в "помаранчеву" зону карантину. Про це інформує видання "Коментарі" з посиланням на дані Міністерства охорони здоров'я.

Україна - «жовта», але 4 області вже просяться в «помаранчеву» зону карантину

Карантин. Фото з відкритих джерел

Карантинні обмеження повинні бути посилені у Дніпропетровській, Донецькій, Тернопільській і Черкаській областях. Ці регіони сьогодні лідирують за рівнем госпіталізації хворих на коронавірус. В інших регіонах ці показники відповідають "жовтому" рівню.

Нагадаємо, сьогодні вся територія України знаходиться в "жовтій" зоні карантину, де діють певні обмеження. Зокрема, неможливо проводити навчання у школах і вищих навчальних закладах, якщо педагогічні колективи не вакциновані мінімум на 80%. Також є певні обмеження, які накладені на роботу торгових центрів, закладів громадського харчування, кінотеатрів, спортзалів. Якщо говорити загалом по країні, то показник рівня захворюваності перевищує норму практично у всіх регіонах. Він не повинен перевищувати 75 випадків на 100 тисяч населення. Більш-менш стабільний цей показник лише у двох областях — Закарпатській і Кіровоградській. Найбільше нових кейсів захворюваності виявляється у Луганській і Чернівецькій областях.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Віктор Ляшко розповів, на кого покладена місія контролювати вакцинацію вчителів від COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини