Головна Новини Суспільство події Угорщина закупить вакцину проти коронавірусу у Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина закупить вакцину проти коронавірусу у Росії

Поставка в Угорщину вакцини з Росії буде проводитися в три етапи

22 січня 2021, 13:08
Поділіться публікацією:

Угорщина закупить вакцину проти коронавірусу у Росії

Супутник V - вакцина, розроблена в РФ / фото газета.ру

Уряд Угорщини прийняв рішення про закупівлю російської вакцини Супутник V. Угорська влада назвала препарат безпечним і ефективним.

Як повідомив глава зовнішньополітичного відомства Угорщини Петер Сійярто в ході прес-конференції за участю глави російського МОЗ Михайла Мураско, поставка вакцини пройде в три етапи.

Переговори про закупівлю Супутник V тривали понад два з половиною місяців. Сторони дійшли згоди й в ніч на 22 січня підписали контракт.

Глава Міністерства закордонних справ Угорщини зазначив, що щодня від коронавірусу гине більше сотні людей, а карантинні обмеження серйозно б'ють по економіці — так, за оцінками фахівців, збитки становлять близько 34 мільйонів доларів в день. Тому уряд Угорщини намагається прискорити процедуру доставки вакцини і найближчим часом приступити до масової вакцинації громадян.

"Прискорення вакцинації захистить людські життя і дасть можливість повернутися в нормальне русло, а обмеження будуть зняті", — пообіцяв Петер Сійярто.

Як повідомляв портал "Коментарі", лабораторія AstraZeneca і Росія оголосили про проведення спільних клінічних випробувань двох вакцин проти нового коронавірусу.

Відзначено, що тести будуть проводитися на людях від 18 років. Спільні випробування були запропоновані Росією ще в кінці листопада. Як пише РБК, в компанії розповіли про подібність препаратів AZD1222 і "Супутник V", які створені на основі аденовірусних векторів з вбудованим шиповидним білком вірусу SARS-CoV-2.

Раніше "Коментарі" писали, що у світі в цілому й Україні зокрема почали спалахувати скандали у зв'язку з закупівлею і виробництвом вакцин. "Коментарі" разом з експертами розбиралися, чому це відбувається, як ситуацію у своїх геополітичних цілях можуть використовувати великі гравці і як це вже відбивається на Україні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини