Головна Новини Суспільство події У Житомирській області стався вибух на трубопроводі: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У Житомирській області стався вибух на трубопроводі: що відомо

В результаті аварії стався витік нафтопродуктів в Овруцькій громаді

12 квітня 2022, 17:53 comments1040
Поділіться публікацією:

В Житомирській області 11 квітня стався вибух та розгерметизація на трубопроводі "Самара — Західний напрямок". По цьому трубопроводу проходили нафтопродукти. Інцидент трапився в селі Рудня, подробиці не повідомляються.  Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України.

У Житомирській області стався вибух на трубопроводі: що відомо

Фото Державної екологічної служби

Інспектори Державної екологічної інспекції Поліського округу оглянули місце події. В результаті розгерметизації стався витік нафтопродуктів на землю. Екологи відібрали проби для лабораторних досліджень та виміряли площі забруднених територій. Попередньо, розлилося дизельне пальне. Результати досліджень та підрахована сума збитків буде додана до матеріалів  кримінального провадження, яке відкрили слідчі Національної поліції.

Управитель трубопроводу з 2021 року — компанія "Укртранснафта", оператор нафтотранспортної системи країни. Відомо, що трубопроводом опікується департамент компанії з транспортування нафтопродуктів магістральними трубопроводами.

Як повідомляв портал, у Міндовкілля розповіли про допомогу ЄС та збитки для України. В.о. Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець розповів про ситуацію в Чорнобильській зоні, забруднення навколишнього середовища від бойових дій, санкції проти агресора та співпрацю з Єврокомісією.

Також ми писали, що експерти розповіли, як підвищення екоподатків може вплинути на екологічну ситуацію в Україні. Верховна Рада схвалила т.зв. "ресурсний" закон №5600, що передбачає, серед іншого, збільшення ставки на викиди СО2, скидання шкідливих речовин у воду, зберігання твердих відходів. Експерти оцінили для видання "Коментарі", чи здатне нововведення серйозно покращити екологічну ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини