Головна Новини Суспільство події У Зеленського висловилися про покарання для прокурорів-інвалідів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського висловилися про покарання для прокурорів-інвалідів

Михайло Подоляк вважає, що прокурорів-інвалідів треба карати подвійно

сьогодні, 09:25
Поділіться публікацією:

На Банковій прокоментували резонансну ситуацію із незаконним оформленням інвалідності українськими прокурорами для отримання величезних виплат. Як повідомляє портал "Коментарі", позицію Офіс президента озвучив радник голови ОП Михайло Подоляк.

У Зеленського висловилися про покарання для прокурорів-інвалідів

Михайло Подоляк. Фото: з відкритих джерел

Радник зазначив, якщо держава виявила такий системний конгломерат, де люди заробляли на фіктивній інвалідності, то треба їх карати подвійно.

"Маємо це повернути і заплатити стільки ж зверху", — висловився спікер.

Михайло Подоляк нагадав про рішення влади скасувати структурну вертикаль МСЕК, а також про те, що розпочато низку розслідувань у конкретних кримінальних справах. При цьому головне, що проводитимуться аудити і встановлюватимуться чи є інвалідність, чи її немає, уточнив радник голови ОП.

"Ми з вами розуміємо, що це фіктивно. Але аудит якраз дозволить ще раз провести комісію, оцінити стан людини та з'ясувати, чи є в неї, як правило, друга група (інвалідності – ред.), тому що першу групу трошки було б видно", — зазначив він.

Після цього, вважає Подоляк, треба, щоб держава відпрацювала один простий алгоритм – ці люди повинні повернути всі гроші, які вони отримували в рамках фінансування програми з інвалідності, сплатити штрафи, які б чітко фіксували суму шкоди та моральної шкоди, яку вони завдали державі.

"Вони повинні дорівнювати тій сумі, на яку людина держава обкрадала протягом трьох-чотирьох років", — підкреслив Михайло Подоляк.

Читайте також на порталі "Коментарі" — згідно з рішеннями Ради національної безпеки та оборони та доручень Президента України, уряд затвердив план протидії корупції у сфері медико-соціальних експертних комісій (МСЕК). Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про радикальне оновлення системи, зокрема ліквідацію нинішніх комісій уже цього року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини