Головна Новини Суспільство події У Зеленського відреагували на таємні переговори ООН із РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського відреагували на таємні переговори ООН із РФ

Росія, побоюючись втратити нафтові коридори, тисне на ООН, наголосили у ВП

11 вересня 2023, 17:50
Поділіться публікацією:

Своєю готовністю погодитись з ультимативними вимогами Кремля ООН фактично дає відмашку путінському режиму для продовження війни. Також ООН, погоджуючись на позачергові засідання щодо України, дає Москві можливість поширювати маніпулятивні звинувачення на адресу Києва. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

У Зеленського відреагували на таємні переговори ООН із РФ

Прапор ООН та РФ. Фото з відкритих джерел

Подоляк прокоментував особисту ініціативу генсека Організації, який, за даними західних ЗМІ, веде "таємні переговори" з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим щодо масштабного зняття санкцій з Росії в обмін на відновлення роботи зернової угоди.

"Він відкрито пропонує світу стати навколішки перед Росією", — наголосив Подоляк.

Зокрема, пропонує ввести "Російський сільськогосподарський банк" назад до глобальної фінансової системи SWIFT, скасувати всі санкційні обмеження — постачання сільськогосподарської техніки, яка у певному обсязі може використовуватися для відтворення військової техніки. Також відкрити для російської продукції порти європейських країн, забезпечити для Росії оптимальне страхування ризиків (страхування судів), зняти заморозки з активів та ін.

"Ця пропозиція максимально принизлива і образлива для глобального світопорядку. Тобто вона по суті обнулює ООН. Хоча організація нікуди не зникне, а продовжуватиме функції промоутера війни на стороні РФ", — сказав Подоляк.

За його словами, "золоті умови", запропоновані Кремлю, обнулюють багато домовленостей, які мали б продовжувати чинити суттєвий тиск на Росію. Однак пропозиція генсека ООН навпаки — відкривають усі "хвіртки" для РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи допоможе з експортом зерна саміт G20 — чому найкращий шлях демонструє Великобританія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини