Головна Новини Суспільство події У Зеленського розповіли, яке рішення готується по церкві
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли, яке рішення готується по церкві

Андрій Єрмак заявив, що церква в Україні буде позбавлена московського впливу

19 серпня 2024, 12:02 comments2811
Поділіться публікацією:

Церква в Україні найближчим часом буде позбавлена московського впливу. Росія сьогодні країна, яка руйнує храми в Україні, для них не існує віри. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в Telegram глави Офісу президента України Андрія Єрмака.

У Зеленського розповіли, яке рішення готується по церкві

Андрій Єрмак. Фото: сайт Офісу президента України

"Ще з радянських часів церква в Росії та для Росії – це територія та вуха їхніх спецслужб. Росія сьогодні є країною, яка руйнує храми в Україні. Для них не існує Бога, не існує віри. Це ширма для вбивств та насильства", — заявив Андрій Єрмак.

Він також додав, що в Україні сьогодні перебувають ті, хто готовий захищати вплив московської церкви, загрожувати їм у соцмережах тощо.

"Це не нормально. І це не про свободу, а про дещо інше. Не варто такого робити – наше суспільство пройшло вже всі тести на єдність. Церковного розколу тут не буде. І погроз також", — додав Андрій Єрмак.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики сьогодні проголосував остаточні поправки до законопроекту про заборону діяльності Української православної церкви Московського патріархату в Україні. Таку заяву в коментарі агенції УНІАН зробив нардеп, член цього комітету Володимир В'ятрович.

"Комітет підтримав редагування до остаточної версії законопроекту, який поставить крапку в існуванні російської православної церкви та її філій в Україні", — зазначив він.

За його словами, наступного тижня парламент України може вже остаточно проголосувати за законопроект, який передбачає заборону діяльності Російської православної церкви в Україні та афілійованих з нею структур та релігійних організацій, які мають своїми центрами Москву, Росію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – СБУ затримала чергового священика УПЦ МП: як допомагав окупантам.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини