Головна Новини Суспільство події У Зеленського розповіли, як поляки використовують Україну для власної вигоди
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли, як поляки використовують Україну для власної вигоди

Михайло Подоляк вважає, що поляки організували протести на кордоні, щоби збільшити собі дотації.

22 лютого 2024, 07:30
Поділіться публікацією:

Польські фермери використовують медійну увагу до їхніх протестів на кордоні з Україною, щоб збільшити дотації своїх бізнесів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в ефірі загальнонаціонального телемарафону висловив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

У Зеленського розповіли, як поляки використовують Україну для власної вигоди

Блокада кордону. Фото з відкритих джерел

Радник звернув увагу, що через Польщу транзитом проходить невеликий відсоток українського зерна. Це розуміють у тій же Польщі, проте влаштовують широко постановочні акції протесту зі звинувачення у бік України.              

"Блокада фермерів кордону з Україною — це не про конкуренцію зерна українського з польським. Це не про економіку. Це політична складова", – сказав Михайло Подоляк.

Читайте також на порталі "Коментарі" – конфлікт на українсько-польському кордоні посилюється. Польські фермери, звинувачуючи Україну в тому, що вона позбавляє їх ринків збуту, дісталися вже залізниці, висипають зерно з вагонів. І обіцяють продовжувати блокаду, поширивши її навіть на пасажирські перевезення. Ситуація викликає обурення українською стороною, включаючи наше посольство в Польщі. Міністр інфраструктури Олександр Кубраков назвав вандальські дії польських фермерів, які розсипають українське зерно, політичною провокацією, щоб посварити два народи. При цьому польське керівництво коментує ситуацію досить стримано. Спеціально для порталу "Коментарі" ситуацію проаналізували експерти.                                    

Також видання "Коментарі" повідомляло – як Україні вирішити проблеми з Польщею: чому без втручання ЄС не обійтись.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини