Головна Новини Суспільство події У Зеленського розповіли про головну відмінність гарантій безпеки від Будапештського меморандуму
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли про головну відмінність гарантій безпеки від Будапештського меморандуму

В ОП кажуть, що у "гарантіях безпеки" України не буде слова "запевнення"

25 грудня 2023, 15:25
Поділіться публікацією:

У гарантіях безпеки, які Україна сподівається одержати від західних країн-партнерів, не буде слова "запевнення". Не буде схожості з Будапештським меморандумом, який себе не виправдав. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" зробив заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

У Зеленського розповіли про головну відмінність гарантій безпеки від Будапештського меморандуму

Підписання Будапештського меморандуму. Фото: з відкритих джерел

"Ми називаємо це "гарантії". І робитимемо так, щоб наші партнери теж прийняли це слово. Ми пам'ятаємо про Будапештський меморандум, де теж спочатку йшлося про гарантії, а потім... Слова "запевнення" точно не буде в жодному з наших документів", – заявив заступник голови ОП.

Ігор Жовква зазначив, що хороша динаміка спостерігається у переговорах з Великобританією, з якою, за його словами, відбулася "дуже предметна" розмова.

"Знову ж таки, не можу вам розкривати зміст, але Велика Британія на хорошому треку, так само як, у принципі, ми відкрили переговори з усіма країнами "Великої сімки", – зазначив Ігор Жовква.

Заступник глави Офісу президента наголосив, що офіційний Київ хоче, щоб це був юридичний документ, що зобов'язує, і проходив відповідні процедури затвердження в кожній із країн.

"Процес іде, нам гарантії потрібні якнайшвидше, але тут має бути баланс між швидкістю підписання і змістом самого документа... Нам точно не потрібен іще один чи ще сім Будапештських меморандумів. На жаль, цей документ не спрацював ні під час агресії Росії проти України у 2014 році, ні під час повномасштабної агресії Росії у 2022 році”, – констатував Жовква.

Читайте також на порталі "Коментарі" — відверта розмова Віктора Орбана та Володимира Зеленського: на Банковій назвали головні теми, які планує порушити Київ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини