Головна Новини Суспільство події У Зеленського пояснили, що відбуватиметься далі після саміту миру
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського пояснили, що відбуватиметься далі після саміту миру

Наступні кроки – це проведення тематичних заходів щодо кожного пункту на рівні міністрів та радників

17 червня 2024, 08:30
Поділіться публікацією:

Заступник голови Офісу президента Ігор Жовква, який займається дипломатичним вектором, розповів про подальші плани після інавгураційного саміту миру, що відбувся у Швейцарії. Як передає портал "Коментарі", своїм баченням він поділився у Facebook.

У Зеленського пояснили, що відбуватиметься далі після саміту миру

Саміт миру. Фото: з відкритих джерел

Заступник голови Офісу президента зазначив, що наступні кроки – це проведення тематичних заходів щодо кожного пункту на рівні міністрів та радників, де вже є відповідна готовність до їх організації від низки країн.

Ігор Жовква уточнив, що вони Франція, Чехія, Туреччина, Кенія, Саудівська Аравія, Сполучені Штати, Норвегія, Польща, Канада, Катар, Чилі, Фінляндія, Нідерланди, Німеччина, Великобританія.

"А після цього – виходимо на другий Саміт, який має закласти основи тривалого та справедливого миру", – зазначив Ігор Жовква.

Дипломат також підтвердив, що документ залишається відкритим для приєднання кожної держави чи міжнародної організації, яка поважає Статут ООН та міжнародне право.                                                                                                                                       

"І кількість держав, які приєдналися до Комюніке, точно зростатиме", – переконаний представник Офісу президента.

Читайте також на порталі "Коментарі" — за підсумками саміту миру Швейцарія виступила з новою ініціативою: до чого тут РФ та Китай.

Також видання "Коментарі" повідомляло – міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підтвердив, що колись справді "треба" вести переговори з Росією, але Україна не дозволить їй говорити мовою ультиматумів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

17 червня 2024, 07:31

Клоун-убийца на конференции заявил, что оружия для победы нет. Так зачем вся эта могилизация, а? До последнего украинца, да? И для того, чтобы потянуть время для набивания карманов зе-выблядками разворовывая помощь и обдирая народ.


Новини