Головна Новини Суспільство події У Зеленського пояснили, чому тепер вважають Британію не партнером, а союзником
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського пояснили, чому тепер вважають Британію не партнером, а союзником

Угода діятиме доти, доки Україна не вступить до НАТО

13 січня 2024, 16:35
Поділіться публікацією:

Підписана у Києві угода про співробітництво у сфері безпеки з Великобританією є формою військового союзництва на той час, доки Україна не вступить до НАТО. Про це в інтерв'ю каналу "Ходорківський LIVE" розповів радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

У Зеленського пояснили, чому тепер вважають Британію не партнером, а союзником

Михайло Подоляк. Фото: з відкритих джерел

"Це формат союзницьких, максимально близьких відносин, в рамках яких Великобританія гарантує Україні прямі військові та фінансові інвестиції, юридично фіксує поставки військової допомоги, яка буде йти на військове виробництво, на стабілізацію макрофінансової ситуації в Україні. Крім того, Британія регламентує постачання конкретних інструментів для ведення війни, в даному випадку ми говоримо про далекобійні ракети, регламентує постачання розвідінформації", – пояснив Подоляк.

За словами радника глави ОП, все це загалом виглядає як "союзницький пакет", і Україна сподівається, що аналогічні чіткі двосторонні угоди підпишуть і інші країни, які приєдналися до формальної декларації про гарантії України, прийнятої за підсумками липневого саміту НАТО.

Михайло Подоляк підкреслив, що у підписаній з Британією угоді немає пунктів, які передбачають перекидання в Україну британського військового контингенту.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак підписали історичну Угоду у сфері безпеки між нашими країнами. Великобританія стала першою із "Великої сімки", хто зробив це після відповідних домовленостей саміту НАТО у Вільнюсі у липні-2023. І хоча ця Угода, яка, ймовірно, працюватиме до вступу України в НАТО, не містить зобов'язання Великобританії воювати на боці нашої країни, там є чимало пунктів, які допоможуть зміцнити нашу обороноздатність. Як оцінюєте цей документ, чому з'явився саме зараз? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

13 січня 2024, 17:31

Брехливий юдейський навіть не правочин, а протокол про наміри. Так, ніби хтось тоне, його вже затягує у великий вир, а його не рятують - йому дають надію: коли наступного разу будеш тонути, ми почнемо з тобою консультації як і чим тебе краще рятувати. Найгірше те, що на березі малоправославний натовп рідних кумів односельців Zeгує Фюреру. Схоже на усміхнених попів навколо Порошенка, який назвав зрадниками тих, хто намагався дорікнути йому розкрадання у мотлох України. Оце збудували недокраїну! Одні крадуть, інші мріють долучитись. Тому і програли!


Новини