У Зеленського попередили про серйозну загрозу для цивільних у Криму: як врятуватися

Михайло Подоляк звинуватив Росію у спробі прикритися цивільними у Криму

Російські загарбницькі війська у тимчасово окупованому Криму намагаються сховати військові цілі серед цивільного населення. Як передає портал "Коментарі", про це у своєму Telegram-каналі заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

"У Криму немає й не може бути жодних "пляжів", "туристичних зон" та інших фіктивних ознак "мирного життя". Крим – це безумовно окупована Росією чужа територія, де йдуть бойові дії, триває повномасштабна війна. Та сама війна, яку розв'язала Росія виключно з геноцидною й загарбницькою метою. Крим – це також великий військовий табір і склад, із сотнями прямих військових цілей, який росіяни цинічно намагаються маскувати й закривати власними цивільними. Які, зі свого боку, є… цивільними окупантами", - зазначив Михайло Подоляк.

Нагадаємо, у неділю російська ППО збила ракету над пляжем у Севастополі. За останніми даними, внаслідок роботи ППО загинуло 4 особи, ще 151 – постраждали.

Цікаво, що Кремль поспішив звинуватити ЗСУ у загибелі людей. При цьому прес-секретар російського диктатора Дмитро Пєсков цинічно заявив, що "мирна пропозиція" Володимира Путіна щодо України залишається чинною і після ударів по Севастополю.

Читайте також на порталі "Коментарі" - коли Крим буде приречений: чому острів може стати пасткою для окупантів. Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Росії розуміють неминучість такого удару: ЗМІ дізналися, що незабаром може статися із Кримом.