Головна Новини Суспільство події У Зеленського анонсували план "Б": у якому разі його задіють і в чому він полягає
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського анонсували план "Б": у якому разі його задіють і в чому він полягає

Радник президента України Устенко підтвердив, що Україна може перейти до плану "Б" у разі відсутності фінансової допомоги від Заходу

18 грудня 2023, 08:20 comments1161
Поділіться публікацією:

Якщо фінансова допомога Україні від західних партнерів буде призупинена, Київ вдасться до плану "Б". Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив радник президента України Олег Устенко.

У Зеленського анонсували план "Б": у якому разі його задіють і в чому він полягає

Офіс президента. Фото: Українська правда

"Якщо підтримки не буде в перші дні січня, це означає, що потрібно переходити до плану "Б". План "Б" може бути багаторівневим, але я вважаю, що на першому етапі достатньо буде звернутися до внутрішнього ринку за запозиченням капіталів", — пояснив Устенко.

За його словами, дефіцит державного бюджету наступного року попередньо сягне 40 млрд доларів. Тому для України дуже важливою є систематичність траншів допомоги від союзників.

При цьому, за прогнозами Устенка, Україна може отримати 10 мільйонів доларів із заморожених російських активів першим траншем. Ці кошти одразу спрямують на фінансування дефіциту державного бюджету.

Водночас, радник президента України висловив сподівання на надання фінансової допомоги з боку Європейського Союзу до 25 грудня.

Читайте також на порталі "Коментарі" – різні медіа продовжують змагатися у похмурих прогнозах на тлі проблем із виділенням Україні допомоги з боку закордонних партнерів. Видання СNN із посиланням на західних чиновників та представників спецслужб повідомляє, що Україна може вже до літа наступного року зазнати поразки у війні з РФ, якщо західні партнери не забезпечать нас додатковою підтримкою. А представники Інституту вивчення війни (ISW) попереджають, що якщо РФ переможе в Україні, вийшовши на кордони зі східним блоком НАТО, це створить величезні загрози та призведе до величезних витрат із боку США. І обійдеться набагато дорожче, ніж допомагати Україні зараз. Як ситуація може розвиватись далі? Чи є надія, що Конгрес незабаром схвалить такий важливий для нас законопроект? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини