Головна Новини Суспільство події У законопроєкті про мобілізацію нічого про призив 500 тисяч осіб немає: пояснення Міноборони
commentss НОВИНИ Всі новини

У законопроєкті про мобілізацію нічого про призив 500 тисяч осіб немає: пояснення Міноборони

У Міноборони зазначили, що у новому законопроєкті акцентують увагу на механізмі, який приєднає до армії стільки людей, скільки потрібно

2 лютого 2024, 15:35
Поділіться публікацією:

Новий законопроєкт щодо мобілізації в Україні взагалі не регулює питання про необхідну кількість призовників, адже насамперед документ пропонує створити новий механізм та покращити процедуру набору людей до армії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив начальник Управління преси та інформації Міноборони України Іларіон Павлюк.

У законопроєкті про мобілізацію нічого про призив 500 тисяч осіб немає: пояснення Міноборони

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

В оборонному відомстві зазначили, що законопроєкт про мобілізацію не створено під будь-яку конкретну кількість людей, яку потрібно набрати до ЗСУ.

"Ми говоримо про створення того механізму, який приєднає до армії стільки людей, скільки потрібно. І вже далі цю цифру диктуватиме реальність бойових дій з одного боку, і здатність, власне, цього мобілізаційного механізму залучити людей до війська, здатність держави за певний час певну кількість людей усім забезпечити і таке інше", — заявив Павлюк.

Він додав, що всі механізми, передбачені у цьому законопроєкті, не будуть створені миттєво.

"Там багато механізмів треба створювати. Це стосується багато чого, багато положень вимагають ще окремої нормативної бази. Це нормально. Інша справа, що в умовах війни ми прагнемо, щоб це якнайшвидше запрацювало. Роботи ще багато", — сказав він.

Коментуючи терміни, в які може запрацювати новий закон, Павлюк наголосив, що для країни було б краще, якби цей механізм мобілізації вже був удосконалений. У Міноборони розраховують, що якнайшвидше буде і підтримано законопроєкт у парламенті і згодом підписано президентом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що змінилося у новому законопроєкті про мобілізацію: які шанси він пройде через парламент.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини