Головна Новини Суспільство події У Японії зачали дитину від двох батьків: результат уже здивував увесь світ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Японії зачали дитину від двох батьків: результат уже здивував увесь світ

Японські вчені створили мишей від двох батьків, згенерувавши яйцеклітини з чоловічих клітин шкіри. У майбутньому це може допомогти безплідним та одностатевим парам мати своїх дітей.

9 березня 2023, 15:35 comments11531
Поділіться публікацією:

Поки в Україні ламають списи на тему легалізації одностатевого партнерства, в Японії пішли далі і зачали дитину від двох батьків. Експеримент проводили на мишах, але все ж таки його результат виявився більш, ніж дивним. Як передає видання "Коментарі", про це у себе в телеграмі пише відомий в Україні політолог, медіа-експерт Денис Гороховський.

У Японії зачали дитину від двох батьків: результат уже здивував увесь світ

Експеримент у Японії. Фото: з відкритих джерел

Вченим з університету Осаки створили сім мишей із двома біологічними батьками-самцями, використовуючи клітини шкіри одного з них для формування життєздатної яйцеклітини, а другого – для запліднення.

"Якщо дуже грубо говорити, то чоловік – пара XY хромосом, а жінка – XX. Вчені продублювали X-хромосому самця і створили клітини з двома Х, які перетворили на яйцеклітини, після чого запліднили. Це перший випадок створення здорових ссавців із чоловічих клітин", – зазначив Денис Гороховський.

Він додає, самі дитинчата виглядали здоровими, мали нормальну тривалість життя і, подорослішавши, давали потомство. Керівник дослідження сказав, що протягом наступного десятиліття цей метод може бути використаний у людей. У той же час вчені заявили, що необхідно провести набагато більше досліджень і врахувати етичні міркування, перш ніж переходити до досвіду з людьми.

Читайте також на порталі "Коментарі" — дуже складний рік війни українська ЛГБТ-активістка та захисниця прав жінок Олена Шевченко потрапила до списку Жінок року за версією журналу "Time". Чомусь перевага була віддана саме ЛГБТ-активістці, а не волонтерові, військовій, які б по праву заслужили таке визнання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини