Головна Новини Суспільство події У ВООЗ заявили про неефективність обмежень на міжнародні поїздки: просять їх скасувати
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ заявили про неефективність обмежень на міжнародні поїздки: просять їх скасувати

При цьому експерти вважають, що обмежувальні заходи продовжують «сприяти економічному та соціальному стресу, який переживають країни»

21 січня 2022, 09:12
Поділіться публікацією:

Комітет ВООЗ з надзвичайної ситуації, до якого входять 18 експертів та 12 радників, опублікував нові вступні про недоцільність продовжувати обмеження на міжнародні поїздки у зв'язку з коронавірусом. У ВООЗ вважають, що обмеження потрібно, якщо не зняти повністю, хоча б істотно послабити. Як передає видання "Коментарі", про це пише сайт "Esquire".

У ВООЗ заявили про неефективність обмежень на міжнародні поїздки: просять їх скасувати

Коронавірус. Фото - NurPhoto/Legion Media

У ВООЗ зазначили, після того, як у світі було виявлено новий штам коронавірусу "Омікрон", багато країн почали серйозно переживати і вводити нові обмеження. Через певний час можна сказати, що обмеження, які були введені, не сприяють тому, щоб пандемія припинилася, але вони сприяють тому, щоб економічний та соціальний стрес, який переживає багато країн, посилювався.

Також у ВООЗ заявили, що потрібно переглянути правила, які виставляються перед мандрівниками. Вимоги носити захисні маски, проходити тестування, а деяких випадках обов'язкову ізоляцію нічого не винні створювати фінансовий тиск на самих мандрівників.

Окремо у ВООЗ висловилися щодо сертифікату про вакцинацію. Країни не повинні вимагати такого документа абсолютно у всіх мандрівників, адже треба враховувати, що спочатку не всі країни в однаковій пропорції отримали необхідну кількість вакцин. Отже, не всі громадяни мали однакову можливість пройти повний курс вакцинації. Ще комітет запропонував, щоб уряди країн визнали всі вакцини, схвалені ВООЗ для екстреного застосування, зокрема й "в контексті міжнародних поїздок".

Читайте також на порталі "Коментарі" — інфекціоніст розповів, кому вдасться уникнути зараження штамом "Омікрон".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини