Головна Новини Суспільство події У влади немає антикорупційного плану й стратегії: Рябошапка про підсумки 2021 року
commentss НОВИНИ Всі новини

У влади немає антикорупційного плану й стратегії: Рябошапка про підсумки 2021 року

Колишній генеральний прокурор Рябошапка розповів, яка ситуація з роботою антикорупційних органів

26 грудня 2021, 19:44
Поділіться публікацією:

Під час ефіру політичного шоу "Висока напруга" Руслан Рябошапка, що був генеральним прокурором наголосив, що у влади немає стратегії для боротьби з корупцією, незважаючи на усі публічні заяви.

У влади немає антикорупційного плану й стратегії: Рябошапка про підсумки 2021 року

Керівника САП не призначать, фото з відкритих джерел

"Антикорупційний план й стратегія — це головне бачення того, де проблема і як з цією проблемою боротись. У влади цього бачення немає. Цю стратегію досі не винесли на розгляд парламенту. Ми бачимо, яка триває епопея із призначенням головної особи у сфері антикорупційної діяльності. Влада 1,5 року робить все, щоб антикорупційного прокурора (керівника САП) не обрати", — наголосив Рябошапка.

Юрист та політичний діяч додав, що наразі три антикорупційні органи не мають своїх керівників — це Державне бюро розслідувань, Спеціалізована антикорупційна прокуратура та АРМА, що має повертати незаконно виведені активи в казну.

Серед позитивних змін, звісно, можна назвати будівництво нових автошляхів. Однак і тут не все так оптимістично, додав екс-генпрокурор.

"Так, у нас з'являються дороги, але якою ціною? Лише на початку 2021 року було більше 1000 кримінальних проваджень, повязаних із крадіжками на будівництві доріг. За рік ця кількість збільшилася вдвічі", — зазначив він.

Експерти дали економічний прогноз для України на 2022 рік. Серед головних моментів — ріст інфляції,підвищення цін на енергоносії та продукти харчування. Буде відігравати важливу роль й повільне зростання економіки. Тож Україну в 2022 році очікують кілька системних економічних викликів.

Також ми писали, як вплине на економіку локалізація виробництва та індустріальні парки. Щодо локалізації виробництва, то планується збільшувати її відсоток щороку від 10% в 2023 році до 40% в 2028 році. Локалізація передбачає, що які деталі, або комплектуючі будуть вироблені в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини