Головна Новини Суспільство події У Туреччині заявили, що роботу "зернової угоди" можна відновити: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Туреччині заявили, що роботу "зернової угоди" можна відновити: подробиці

Туреччина продовжує консультації з цього питання з усіма сторонами

20 жовтня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що ситуація щодо відновлення зернової угоди зайшла в глухий кут, адже Росія вирішила не відступати від свого шантажу, у Туреччині переконані, що відновлення дії Чорноморської зернової ініціативи можливе. Більше того, Анкара продовжує докладати зусиль у цьому напрямку, проводячи переговори як з основними "гравцями", так і зі сторонами, які можуть сприяти процесу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю Укрінформу розповів посол Туреччини в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере.

У Туреччині заявили, що роботу "зернової угоди" можна відновити: подробиці

Зернова угода. Фото: із відкритих джерел

"Ми вважаємо, що зернову ініціативу можна відродити. Наші профільні департаменти підтримують зв'язок із своїми колегами", – сказав Ягмур Гюльдере.

Посол заявив, що зернову угоду вдалося свого часу запустити, тому що було проведено ефективні переговори за участю Туреччини, ООН, України та Росії.

"Таким чином, наші контакти з усіма цими гравцями продовжуються. Ми підтримуємо зв'язок з іншими сторонами, які також можуть зіграти роль у відновленні дії угоди. Так, тепер ми знаходимося на тому етапі, коли деякі вважають цей коридор "віджілим". Але ми вважаємо , що це не так, і продовжуємо наші дипломатичні зусилля, щоби його відновити", – сказав посол.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія проводить з ООН таємні переговори щодо послаблення санкцій заради повернення у зернову угоду. Україна реагує на це різко негативно. Своєрідним адвокатом Росії у цьому питанні, схоже, виступає і турецький президент Реджеп Ердоган. У свою чергу США вводять санкції проти турецьких компаній за допомогу РФ в обході санкцій. Про що говорять ці "танці довкола санкцій"? Як ситуація (у ракурсі торгів навколо зернової угоди щодо посилення/ослаблення санкцій проти РФ і тим, хто допомагає їй обходити обмеження) може розвиватися далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи чекатиме британський флот у Чорному морі для захисту українського зерна: у Лондоні дали відповідь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини