Головна Новини Суспільство події У світі зафіксовано найспекотніший день на Землі за всю історію спостережень
commentss НОВИНИ Всі новини

У світі зафіксовано найспекотніший день на Землі за всю історію спостережень

Побито температурний рекорд найспекотнішого дня на Землі, який був встановлений у 2023 році. Тоді середня температура на планеті досягла 17,08 градусів за Цельсієм.

23 липня 2024, 15:22
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Згідно з даними служби кліматичних змін Copernicus, 21 липня 2024 року стало найспекотнішим днем на Землі за усю історію спостережень у світі, починаючи з 1940 року. Глобальна температура на планеті Земля становила рекордні 17,09 градусів за Цельсієм.

У світі зафіксовано найспекотніший день на Землі за всю історію спостережень

21 липня - найспекотніший день на Землі. Фото з відкритих джерел

Служби кліматичних змін по всьому світу фіксують рекордні температури повітря, зокрема Copernicus стверджує, що починаючи з червня 2023 року, кожен місяць вважається найспекотнішим на планеті у порівнянні з попередніми роками з моменту ведення записів. Така тенденція триває вже 13 місяців поспіль, крім того, був зафіксований новий рекорд.

21 липня стало найспекотнішим днем на Землі за всю історію спостережень. Загально світова температура піднялась до позначки 17,09 градуса за Цельсієм та змогла перевершити попередній рекорд - 17,08 градуса за Цельсієм, який був встановлений у липні 2023 року.

Крім того, минулого року, з 3 по 6 липня температурний рекорд били чотири дні поспіль. Вчені пояснюють це зміною клімату, яку спричинило спалювання викопного палива, що викликало спеку в Північній півкулі.

Також деякі вчені припускають, що 2024 рік може перевершити 2023 рік як найспекотніший рік з початку ведення записів, оскільки зміна клімату та природний погодний феномен Ель-Ніньйо, який закінчився у квітні, підштовхнули температуру цього року до вищих показників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про температурний поріг, який не може витримати людина.

Також "Коментарі" писали про рекордні температури в Україні, які фіксувались за усю історії метеорологічних спостережень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини