Головна Новини Суспільство події У США відреагували на переговори Ердогана з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відреагували на переговори Ердогана з Путіним

У Держдепі подякували Туреччині за "її важливі дипломатичні та оперативні зусилля", спрямовані на досягнення нової угоди

5 вересня 2023, 07:32 comments1125
Поділіться публікацією:

У Держдепі США досить дипломатично прокоментували переговори президента Туреччини Реджепа Ердогана із президентом Росії Володимиром Путіним. У Вашингтоні заявили, що вони вітають цей формат переговорів і взагалі сам діалог, хоч і шкодують, що зустріч не увінчалася якимось проривом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє телеканал "CNN", з посиланням на заяву Держдепу США.

У США відреагували на переговори Ердогана з Путіним

Ердоган та Путін. Фото: із відкритих джерел

"Ми вітаємо зусилля Туреччини та інших країн, спрямовані на те, щоб переконати Росію повернутися до угоди. Ми взаємодіємо з Організацією Об'єднаних Націй і з Туреччиною, які доклали багато зусиль, щоб зробити Чорноморську зернову ініціативу можливою і дієвою", — йдеться в заяві.

Також Вашингтон висловив подяку на адресу Анкари за спробу зробити все можливе для підписання нової угоди щодо експорту українського зерна морем.

У США нагадали, що саме Росія винна в тому, що низка країн можуть зіткнутися з проблемами продовольчої безпеки в різних куточках світу.

Нагадаємо, у понеділок, 4 вересня, у Сочі відбулася зустріч президентів Туреччини (Реджеп Ердоган) та Росії (диктатор Володимир Путін). На жаль, РФ відмовилася повернутися до зернової угоди, з якої вийшла 17 липня. Путін ніс традиційне марення про те, що РФ змусили вийти з угоди, що Україна нібито нічого не втрачає від блокади морського експорту – і таке інше. Про що говорить черговий переговорний глухий кут? Як події навколо зернового коридору можуть розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кулеба заявив, що Ердоган здатний повернути зернову угоду, але є нюанс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://edition.cnn.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини