Головна Новини Суспільство події У США стартують навчання з перевірки та контролю ядерних сил
commentss НОВИНИ Всі новини

У США стартують навчання з перевірки та контролю ядерних сил

Цього тижня розпочинаються навчання Стратегічного командування Збройних сил США. Вони стосуватимуться випробувань готовності ядерних сил Global Thunder та стратегічного стримування. Таку заяву зробили у пресслужбі командування, пишуть «Коментарі»

11 квітня 2023, 10:35
Поділіться публікацією:

Як зазначають там, такі тренування не є реакцією на дії будь-яких держав.

У США стартують навчання з перевірки  та контролю ядерних сил

У Сполучених Штатах Америки перевірятимуть готовність ядерних сил

"Stratcom розпочне щорічні навчання з управління та контролю ядерних сил Global Thunder 11 квітня 2023 року", — пишуть у повідомленні.

У таких заходах візьмуть участь країни-союзники, зокрема Великобританія. Це вже другі масштабні навчання, про які США оголосили навесні.

Як раніше озвучив Пентагон, у навчаннях "Захисник-23", які стартують 22 квітня візьмуть участь близько дев’яти тисяч американських військовослужбовців.

"Це щорічні, майже двомісячні навчання, які зосереджені на стратегічному розгортанні сил, що базуються в США, використанні заздалегідь створених запасів і питаннях оперативної сумісності з європейськими союзниками та партнерами", — зазначила заступник прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх.

Під час навчань використають заздалегідь підготовлені запаси зброї, а саме тринадцять тисяч одиниць обладнання.  

Як повідомляє Пентагон, навчання мають на меті продемонструвати здібності Збройних сил США та захистити континент від можливих небезпек, з боку тих, хто загрожує миру.

"Близько 9 тисяч американських військовослужбовців та близько 17 тисяч військовослужбовців із 26 країн-союзників та країн-партнерів візьмуть участь у навчаннях, частина яких проходитиме у 10 європейських країнах", – резюмувала Сінгх.

Крім Сполучених Штатів Америки, у тренуваннях братимуть участь й військові з інших країн ЄС.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, американці тепер винн іукраїнцям: скандал зі злитими документами США набирає обертів. Витік секретних документів викликав кризу у відносинах між США та союзниками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини