У США розповіли про наслідки смерті президента Ірану Раїсі

Американські аналітики ISW вважають, що смерть Раїсі матиме тяжкі наслідки для зміни верховного лідера Ірану

Смерть президента Ірану Ібрагіма Раїсі матиме тяжкі наслідки передачі влади верховного лідера. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики відзначають, що Раїсі вважався одним з головних претендентів на те, щоб змінити Алі Хаменеї на посаді верховного лідера Ірану.

Хаменеї призначив Раїсі на посаду голови судової системи у 2019 році та підтримав його на президентських виборах у серпні 2021 року.

"Наступні кілька днів можуть змінити найближчу і довгострокову динаміку режиму, включаючи наступність верховного лідера. Однак смерть Раїсі в кінцевому підсумку не змінить нинішню траєкторію режиму, спрямовану на жорсткішу і консервативнішу внутрішню політику, і більш агресивну регіональну політику", - сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" – з'явилася офіційна заява віце-президента: чи справді президент Ірану загинув.

Також видання "Коментарі" повідомляло - президент Ірану загинув в авіакатастрофі: реакція світових лідерів.

Раніше "Коментарі" інформували - турецький безпілотник, ймовірно, виявив місце падіння гелікоптера президента Ірану в горах поблизу кордонів Ірану з Азербайджаном і Туреччиною.

Надії не виправдалися і на місці аварії "жодних ознак життя" рятувальники не виявили. За словами голови Іранського товариства Червоного Півмісяця Піра Хоссейна Коліванда (Pir Hossein Kolivand), на світанку в понеділок рятувальники побачили гелікоптер з відстані близько 2 кілометрів. На той час з моменту зникнення вертольота минуло 12 годин.