Головна Новини Суспільство події У США прокоментували чутки про звільнення Залужного
commentss НОВИНИ Всі новини

У США прокоментували чутки про звільнення Залужного

У Пентагоні зазначили, що Україна має сама обговорювати свої внутрішні питання

31 січня 2024, 09:45
Поділіться публікацією:

У США заявили, що не бачать зміни у вищому командуванні ЗСУ на тлі чуток про нібито звільнення головнокомандувача Валерія Залужного. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу повідомив речник Пентагону Пет Райдер.

У США прокоментували чутки про звільнення Залужного

Валерій Залужний. Фото: із відкритих джерел

У Пентагоні наголосили, Вашингтон не відслідковує жодних змін у командуванні ЗСУ.

"Очевидно, що Україна має обговорювати свої внутрішні справи", — сказав Райдер.

Зазначимо, під час цього ж брифінгу Райдер підтвердив, що Україна справді отримає американські бомби GLSDB згідно з домовленостями, проте не вказав конкретних термінів передачі зброї.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у президента України Володимира Зеленського 29 січня нібито справді відбулася розмова з головкомом ЗСУ Валерієм Залужним. Глава держави поінформував те, що вирішив звільнити його з посади головнокомандувача Збройних сил України. Про це пише The Economist. За даними журналістів, генералу запропонували обійняти посаду секретаря Ради національної безпеки та оборони, проте він відмовився. Як претенденти на роль головнокомандувача розглядають командувача Сухопутних військ Олександра Сирського та голову української розвідки Кирила Буданова. Видання зазначає, що Сирський є одним із найдосвідченіших офіцерів армії, він був "оперативним мозком" двох найвидатніших перемог 2022 року: під Києвом та Харківської області.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорять чутки про відставку Залужного: чому тема розганяється саме зараз. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу детально проаналізували ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини