Головна Новини Суспільство події У США пояснили хитрість Москви із евакуацією українських захисників Маріуполя
commentss НОВИНИ Всі новини

У США пояснили хитрість Москви із евакуацією українських захисників Маріуполя

Аналітики ISW припускають, що у Кремлі можуть не дозволити обмін українських військових, евакуйованих з "Азовсталі"

18 травня 2022, 08:08 comments1993
Поділіться публікацією:

У Кремлі тягли до останнього, але в результаті прийняли рішення погодитися на евакуацію заблокованих на "Азовсталі" бійців ЗСУ, але не через гуманітарні спонукання, що раптом прокинулися. Москва вирішила дати добро на евакуацію лише для того, щоб якнайшвидше заявити про повний контроль російськими військами обложеного міста. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку озвучили в американському Інституті вивчення війни (ISW).

У США пояснили хитрість Москви із евакуацією українських захисників Маріуполя

Евакуація із Азовсталі. Фото: з відкритих джерел

Військові аналітики США також припускають, що таке рішення Москви може бути продиктоване тим, щоб збити інформаційну хвилю про недавні невдачі російської армії на фронті, зокрема, з форсуванням річки Сіверський Донець, де росіяни мають дуже великі втрати, як у живій силі, так і у військовій техніці.

При цьому в Інституті вивчення війни припускають, що в останній момент, як це цинічно не виглядало, але ворог може відмовитися від обміну військових "Азова". Можливо, саме з цим може бути пов'язано те, що низка депутатів Держдуми РФ останнім часом активізувалася з питанням про визнання полонених осіб, які підозрюються в нацизмі, такими, що не підлягають обміну. Також у Росії заговорили про те, щоби на законодавчому рівні визнати "Азов" терористичною організацією. Недаремно глава Держдуми РФ В'ячеслав Володін вже заявив про неможливість обміну полонених "Азова". Останнє слово тепер за Кремлем – або ухвалити позицію російських парламентаріїв і саботувати обмін, або проігнорувати її.

Читайте також на порталі "Коментарі" – ворог змінює тактику: у Генштабі ЗСУ розповіли, де окупанти намагаються тепер наступати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини