Головна Новини Суспільство події У США назвали справжню мету візиту Сі Цзіньпіна до Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали справжню мету візиту Сі Цзіньпіна до Путіна

Аналітики ISW упевнені, що Сі Цзіньпін хоче обговорити з Путіним схеми ухилення від санкцій.

18 березня 2023, 07:45 comments5454
Поділіться публікацією:

Лідер Китаю Сі Цзіньпін під час зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним у Москві може обговорити схеми ухилення Росії від міжнародних санкцій, запроваджених через вторгнення в Україну. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США назвали справжню мету візиту Сі Цзіньпіна до Путіна

Путін та Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Також голова КНР під час візиту до столиці РФ з 20 по 22 березня, ймовірно, порушить тему зацікавленості Пекіна у посередництві у переговорному врегулюванні війни в Україні, зазначають аналітики.

У Кремлі заявляють, що Путін та Сі планують підписати невказані двосторонні документи та обговорити актуальні питання всебічного партнерства РФ та Китаю.

"Повідомляється, що китайські компанії продавали гвинтівки, запчастини для дронів та обладнання російським організаціям, які можуть бути використані у військових цілях, а західні спецслужби заявили, що китайське керівництво розглядає можливість постачання летального обладнання до Росії", — йдеться у публікації.

Експерти вважають, що Сі Цзіньпін, ймовірно, планує обговорити схеми обходу санкцій з Путіним та російськими офіційними особами, щоб підтримати продаж та постачання до РФ китайського обладнання.

Раніше в ISW озвучували оцінку, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко та китайський лідер підписали 1 березня пакет із 16 угод, які можуть сприяти обходу російських санкцій за рахунок спрямування китайських товарів через Білорусь.

"Сі також, ймовірно, прагне сприяти зусиллям Китаю, спрямованим на те, щоб позиціонувати Китай як неупередженого стороннього посередника у переговорах між Росією та Україною", — йдеться у звіті.

24 лютого Китай оприлюднив "широкий план мирного врегулювання" війни в Україні, що складається із 12 пунктів. На думку експертів, Сі може спробувати перетворити свій успіх у посередництві у відновленні дипломатичних відносин між Іраном та Саудівською Аравією на більші зусилля за посередництвом у цій війні.

Також у звіті йдеться, що Лукашенко підтвердив, що білоруська промисловість постачає до Росії електронні компоненти, що потенційно підтверджує попередні оцінки ISW про те, що Білорусь може допомогти РФ уникнути західних санкцій.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому Китай вирішив втрутитися у протистояння України та РФ – як нам це використати.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Білому домі назвали головну загрозу для України китайського "мирного плану".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxxx

18 березня 2023, 08:22

Xочeшь бecплатнoго сeкcа с кpасивой и pазвратной незнакoмкoй?! Тыcячи девoк ждут тeбя, без региcтрации и бoтов, без шлюx и pазводил, все анoнимнo и бeсплатнo. Пpосто попpобуй ----- https://e.vg/keks


Новини