Головна Новини Суспільство події У США натякнули, що відновити постачання зерна з України буде "дуже і дуже важко"
commentss НОВИНИ Всі новини

У США натякнули, що відновити постачання зерна з України буде "дуже і дуже важко"

США працюють із союзниками та з іншими партнерами, щоб розглянути всі варіанти експорту українського зерна

22 липня 2023, 08:04
Поділіться публікацією:

Росія прямим текстом говорить, що відкриватиме вогонь по кораблям, які йтимуть за українськими зерном у Чорному морі. Це головна причина, чому знову запустити процес транспортування українського зерна Чорним морем буде "дуже і дуже важко". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив держсекретар США Ентоні Блінкен, пише "Голос Америки".

У США натякнули, що відновити постачання зерна з України буде "дуже і дуже важко"

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

Ентоні Блінкен розповів, що Вашингтон зараз активно веде переговори з Україною, а також з іншими союзниками про те, щоб вийти з непростої ситуації. Розглядаються усі можливі варіанти.

"Але я мушу вам сказати, що я не думаю, що можна надолужити втрачені обсяги, які припинилися з цією ініціативою через інші шляхи. Тому ми докладемо всіх зусиль. Але це сильно заважає транспортуванню", – заявив держсекретар.

За його словами, зараз основний акцент робиться на те, щоб максимально швидко знайти альтернативи морському шляху. Не маючи виходу до моря, відновити комерційні перевезення у колишніх обсягах буде дуже проблематично. Ті ж перевізники та страховики, які можуть ризикнути перевозити вантажі морем, повинні розуміти всю серйозність загроз, які Росія озвучила найближчими днями. Вони дуже великі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після одностороннього виходу із зернової угоди, Росія не лише розпочала атаки на портову інфраструктуру України та склади із зерном, а й загрожує знищувати всі судна, які йтимуть до українських портів. У свою чергу, Міноборони України попередило, що з 21 липня всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря в напрямку морських портів РФ та українських, що знаходяться на тимчасово окупованій території, можуть розглядатися нами як такі, що перевозять вантажі військового призначення, "з усіма відповідними ризиками". Про що говорить те, що відбувається, і до чого може привести? Яка третя сила здатна втрутитися у ситуацію, зробивши Чорне море безпечнішим? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини