Головна Новини Суспільство події У Словаччині на виборах лідирує антиукраїнська сила: чи варто переживати
commentss НОВИНИ Всі новини

У Словаччині на виборах лідирує антиукраїнська сила: чи варто переживати

Вже зараз соціологи вважають, що жодна партія Словаччини за підсумками виборів не матиме більшості

21 вересня 2023, 18:10
Поділіться публікацією:

Словацька опозиційна партія Smer-SD на чолі з колишнім прем'єр-міністром Робертом Фіцо хоч і трохи, але збільшила свою перевагу над ліберальною партією "Прогресивна Словаччина" напередодні виборів 30 вересня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише агентство "Reuters".

У Словаччині на виборах лідирує антиукраїнська сила: чи варто переживати

Словаччина. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що опитування, проведене для сайту новин pravda.sk серед з 15 по 19 вересня, показало підтримку Smer-SD на рівні 20,3% проти 17,2% у "Прогресивної Словаччини". Це опитування показало збільшення переваги Smer-SD на 0,3 процентних пункти порівняно з попереднім опитуванням у серпні.

Варто зазначити, що Фіцо – колишній прем'єр-міністр, який пішов у відставку у 2018 році після вбивства журналіста Яна Куцяка, що викликало масові протести. Зараз він розповідає, що треба думати про національні інтереси, настав час припинити військову підтримку України. Також Фіцо виступає проти антиросійських санкцій, які лише шкодять Словаччині.

Лідер партії "Прогресивна Словаччина" Міхал Шимечка попередив, що ці зміни можуть підштовхнути Словаччину до ізоляції, і пообіцяв підтримувати Україну в її боротьбі з російським вторгненням разом із партнерами з ЄС та НАТО.

Дані опитування показали, що жодна партія не отримає більшості, а вісім партій — від ліберальних до проросійських націоналістів можуть отримати місця в парламенті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — завершилося 15-те засідання формату "Рамштайн". За його підсумками глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що Україна потребує коштів ППО більше, ніж далекобійних ракет. А новий міністр оборони України Рустем Умеров, підбиваючи підсумки зустрічі, виділив п'ять пріоритетних для нас пунктів: протиповітряна оборона, артилерія, авіація, ВМС та бронетехніка. Він також зазначив, що було створено Capabilities Coalition (Коаліція здібностей), а партнери підтвердили зобов'язання щодо підтримки України. Які висновки можна зробити після Рамштайну-15? Що могло залишитися за лаштунками? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини