Головна Новини Суспільство події У СБУ розповіли, як Кремль ще 2021 року почав створювати нові «республіки» в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У СБУ розповіли, як Кремль ще 2021 року почав створювати нові «республіки» в Україні

Організатора та ключових осіб, які мали цим займатися, затримано на початку березня в Івано-Франківській та Хмельницькій областях

12 квітня 2022, 15:15
Поділіться публікацією:

Як передає видання "Коментарі", поступово стають дедалі яснішими плани РФ в Україні, у разі успішності так званої "спецоперації" щодо взяття України під свій контроль. У плани Москви входило створення так званих "народних республік" у західних регіонах України, але українським спецслужбам стало відомо про це раніше, ніж кремлівські агенти почали реалізовувати задумане. СБУ цьому завадила, коли саме розпочалася активна фаза просування російських військ вглиб України.

У СБУ розповіли, як Кремль ще 2021 року почав створювати нові «республіки» в Україні

Кремль. Фото: Reuters

Про подробиці проваленої операції українським спецслужбам стало відомо після того, як один із учасників угруповання, яке й планувало створити в Україні нові квазіреспубліки, пішов на співпрацю зі слідством. Від нього те й стало відомо, що група розпочала роботу, щоб скинути владу в Україні ще влітку 2021 року.

Мета групи – натиснути на владу та змусити її піти у відставку. Якщо такий сценарій не здійснювався, тоді розглядався силовий варіант захоплення влади. Захоплення влади мало бути проведене 500 найманцями, основна частина яких повинна була мати бойовий досвід у зоні ООС. Основна фаза реалізації плану мала йти паралельно з масштабним російським вторгненням. Професійна робота СБУ завадила супротивнику реалізувати задумане. Ще на початку березня схему розкрили, в Івано-Франківській та Хмельницькій областях угруповання було затримано. Одні з учасників угруповання зізналися під запис у роботі країну-агресора. Тепер суд визначатиме подальшу долю затриманих.

Читайте на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, чому Путін вирішив піти на застосування хімічної зброї в Маріуполі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини