Головна Новини Суспільство події У СБУ розповіли, що знайшли під час обшуків в УПЦ МП
commentss НОВИНИ Всі новини

У СБУ розповіли, що знайшли під час обшуків в УПЦ МП

Під час обшуків СБУ знайшла в УПЦ МП підозрілих росіян, готівку та літературу для промивання мізків

23 листопада 2022, 10:45 comments1256
Поділіться публікацією:

Працівники СБУ знайшли проросійську літературу, мільйони готівкових та "сумнівних" громадян Росії під час заходів з безпеки у приміщеннях УПЦ МП 22 листопада. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє прес-служба СБУ.

У СБУ розповіли, що знайшли під час обшуків в УПЦ МП

СБУ. Фото: ssu.gov.ua

Напередодні спецслужба проводила контррозвідувальні заходи на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ на Рівненщині.

У повідомленні йдеться, що у взаємодії зі співробітниками Нацполіції та Нацгвардії було ретельно перевірено понад 350 церковних споруд та 850 осіб.

Понад 50 людей пройшли поглиблені контррозвідувальні опитування, зокрема з використанням поліграфу, зазначають у СБУ. Серед тих, кого допитували були не лише громадяни України, а й іноземці, зокрема громадяни РФ, які перебували на території об'єктів. Деякі з перевірених громадян під час перевірки документів надали паспорти та військові квитки СРСР, ще частина взагалі не мали оригіналів документів, а лише їх копії, або мали паспорти громадян України з ознаками підробки чи пошкодження. Наразі щодо них здійснюється поглиблена перевірка, повідомляє спецслужба.

Також на території Києво-Печерської Лаври перебував 32-річний громадянин України, який може бути причетний до протиправної діяльності нашої країни проросійського інформаційного агентства "Антван".

Читайте на порталі "Коментарі" — СБУ проводить обшуки до Києво-Печерської лаври: подробиці (ФОТО).

Також видання "Коментарі" повідомляло, чи є шанс відмовитися від відключень електрики: Денис Шмигаль розповів про ситуацію в енергетиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

украинец

24 листопада 2022, 14:49

Да, мы вам верим -пидарасам из сбу


Новини