Головна Новини Суспільство події У СБУ назвали кількість військових, яких можуть запустити з Білорусі в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У СБУ назвали кількість військових, яких можуть запустити з Білорусі в Україну

Ключові військові відомства Білорусі знаходяться під командуванням російської влади

22 березня 2022, 16:35 comments1526
Поділіться публікацією:

Українські спецслужби проаналізували ситуацію та очікують, що 10-15 тисяч білоруських військових можуть вторгнутися в Україну з боку Білорусі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомив генерал-майор СБУ Віктор Ягун в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

У СБУ назвали кількість військових, яких можуть запустити з Білорусі в Україну

Російські та білоруські війська. Фото: з відкритих джерел

Віктор Ягун оцінює можливість вторгнення білоруських військ в Україні як досить високу. Є інформація, що як тільки буде дана команда, то до українського кордону може попрямувати перший ешелон – 5 батальйонно-тактичних груп загальною чисельністю близько 5 тисяч військових, які можуть у будь-який момент перетнути кордон. При цьому не варто забувати про резерв, а це ще 5 тисяч людей. І ще приблизно стільки ж підготовлено для третьої хвилі перекидання резервістів.

Генерал-майор СБУ зазначив, що зараз білоруська армія стала тилом для російських окупантів. Вона займається тим, що забезпечує логістику для російських військових через їхню країну.

За словами Віктора Ягуна, заочно білоруси вже беруть участь у війні проти України, сприяючи російському агресору. Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вже не віддає наказів своєї армії, фактично він втратив над нею контроль. Керівник білоруської РНБО та голова Генштабу перебувають під оперативним управлінням РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вихід РФ із переговорів із Японією подарує справжній шанс. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, яка можливість тепер відкривається перед Києвом та Токіо і чому Росії тепер не бачити новітніх технологій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юрий

22 березня 2022, 17:33

Кто бы подрезал , во всех смыслах, языки " экспертам" типа Ягуна и " журналистам" , наносящим своими " экспертными" выводами и публикациями вреда не меньше, чем дБ, вторгшиеся на территорию Украины?!


Новини