Головна Новини Суспільство події У Румунії пояснили, чому не можуть збивати БПЛА над Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

У Румунії пояснили, чому не можуть збивати БПЛА над Україною

Прем'єр-міністр Румунії зазначив, що для того, щоб збити російські дрони, військові мають обстріляти територію України

27 липня 2024, 12:05
Поділіться публікацією:

Румунія не може збивати безпілотники на території України. Як інформує портал "Коментарі", таку заяву зробив прем'єр-міністр цієї країни Марчел Чолаку, повідомляє digi24.ro.

У Румунії пояснили, чому не можуть збивати БПЛА над Україною

Прем'єр Румунії Чолаку. Фото: з відкритих джерел

Прем'єр зазначив, "щоб їх збити, ми повинні обстріляти територію України, і я думаю, що це поки що не дозволено, я не чув про якесь рішення з цього приводу".

“Це моніторинг, і ви бачили, що зазвичай ці безпілотники потрапляють під удари української артилерії і одразу падають на берег Дунаю. Небезпеки для румунів у цьому районі наразі немає. ... Це було лише один раз, як ви добре знаєте, були вжиті заходи, щоб цього більше не повторилося. Ми створили нову систему радарів", — заявив Чолаку.

Водночас глава уряду наголосив, що оборонна промисловість Румунії увійшла до нової динаміки.

"Я радий, що ОПК вперше працює у чотири зміни. Також буде позика від Сполучених Штатів у розмірі 2 мільярдів, спрямована на оборонну промисловість, сферу, яку ми повільно покриваємо. Речі дійсно увійшли до певної динаміки", — резюмував Чолаку.

Нагадаємо, після російської атаки безпілотників на Україну румунські ЗМІ повідомили, що на території країни виявили уламки "шахеду".

Згодом офіційна влада Румунії підтвердила падіння уламків і викликала до міністерства закордонних справ російського представника.

Читайте також на порталі "Коментарі" — представник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що його Сполучені Штати готові допомогти Румунії розслідувати падіння російських дронів на території країни, яке відбулося 24 липня під час атаки РФ на Одещину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини