Головна Новини Суспільство події У розвідці США розповіли, чи готовий Путін зупинитися на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

У розвідці США розповіли, чи готовий Путін зупинитися на Донбасі

Наступний крок військ РФ важко передбачити частково тому, що "Путін стикається з невідповідністю між його амбіціями і поточним потенціалом звичайних озброєнь Росії"

11 травня 2022, 09:18
Поділіться публікацією:

Найближчими місяцями війна в Україні може стати "непередбачуваною та ескалаційною". Такими даними мають у розвідувальному співтоваристві США. Як передає портал "Коментарі", про це заявила Конгресу директор нацрозвідки Авріл Хейнс, пише CNN.

У розвідці США розповіли, чи готовий Путін зупинитися на Донбасі

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Хейнс зазначила, що подальші дії Путіна у війні проти України не є певними. Складність спрогнозувати, як діятиме Путін у тому, що Кремль неспроможна з допомогою армії домогтися реалізації тих планів, які раніше ставили, як приворотні собі росіяни.

У США припускають, що Путін все ж таки зважиться на те, щоб оголосити військовий стан у РФ, оголосити загальну мобілізацію. Путін намагатиметься робити все, щоб посилити ескалацію воєнних дій.

Також у розвідувальному співтоваристві заявили, що дуже невелика ймовірність, що Путін ризикне застосувати ядерну зброю під час війни проти України. На такий крок у Москві можуть піти тільки якщо відчують загрозу існування для самої Росії.

Хейнс також зазначила, що мета Путіна – це не лише весь Донбас. Тому, якщо російським військам вдасться досягти успіхів на сході України, не можна бути впевненим, що він на цьому зупиниться.

За тими даними, які є в США, першочергові цілі Путіна – вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, утримати контроль над Херсоном, маючи сухопутний коридор до анексованого Криму, після чого прокласти сухопутний коридор у Придністров'ї.

Читайте також на порталі "Коментарі" – ЗСУ ще ближче до кордону на Харківщині – ворог у відчаї кидає всі сили на стримування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://edition.cnn.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини