Головна Новини Суспільство події У розвідці Британії розповіли, що зриває плани РФ на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

У розвідці Британії розповіли, що зриває плани РФ на Донбасі

Відновлення зусиль Росії убезпечити "Азовсталь" та завершити захоплення Маріуполя, ймовірно, пов'язане з майбутніми святкуваннями 9 травня

6 травня 2022, 09:18 comments1263
Поділіться публікацією:

Опір захисників Маріуполя, які знаходяться на території промзони "Азовсталі", призводить до збільшення втрат серед росіян. Зрештою російському командуванню доводиться коригувати свої плани на півдні Донбасу. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться у щоденному розвідувальному огляді Міноборони Британії.

У розвідці Британії розповіли, що зриває плани РФ на Донбасі

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Фактично в британській розвідці підтвердили, що сказане президентом Росії Володимиром Путіним про те, що ніхто не братиме штурмом "Азовсталь" виявилися брехнею, бо другий день поспіль російські війська штурмують промзону металургійного комбінату, намагаючись вибити звідти українських захисників заблокованого Маріуполя.

У британській розвідці вважають, що активізація російських військ та спроби штурмом взяти "Азовсталь" пов'язано з тим, що наближається 9 травня і Кремлем поставлено чітке завдання російській армії – здобути повний контроль над Маріуполем, щоб можна було звітувати про символічний успіх в Україні.

При цьому розвідка наголошує, що Росія вже втратила багато живої сили, боєприпасів та техніки, намагаючись встановити контроль над "Азовсталлю". Також в оборонному відомстві прогнозують, що спроби й надалі штурмувати "Азовсталь" будуть руйнувати плани Кремля щодо встановлення повного контролю над півднем Донбасу. Адже незважаючи на заяви Москви про повний контроль над Маріуполем – російські воски продовжують втрачати людей у боях за "Азовсталь".

Читайте також на порталі "Коментарі" — над заводом "Азовсталь" у Маріуполі знову з'явилася російська авіація: у Генштабі ЗСУ розповіли подробиці нового штурму росіян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини