Головна Новини Суспільство події У Росії засудженого українця примусово щепили від COVID-19: що відомо про його стан здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії засудженого українця примусово щепили від COVID-19: що відомо про його стан здоров'я

Геннадія змусили підписати згоду на щеплення погрозами

31 серпня 2021, 10:20
Поділіться публікацією:

Незаконно засудженого українця примусово щепили вакциною від коронавірусу. Про це повідомляють в Офісі омбудсмена.

У Росії засудженого українця примусово щепили від COVID-19: що відомо про його стан здоров'я

Засуджений українець Геннадій Лимешко, фото Офісу омбудсмена

Відомо, що в Росії незаконно засудили українця Геннадія Лимешка, наразі він перебуває у колонії в Курському районі. Там його щепили від COVID-19 проти його волі. Повідомляється, що вакцина, дозу якої отримав українець, не визнана Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Геннадія змусили підписати згоду на щеплення погрозами. Українця за відмову грозилися помістити до штрафного ізолятора, також йому хотіли заборонити спілкуватися з рідними.

Втім, після отримання вакцини, Геннадію Лимешку стало гірше, в чоловіка сильно болить голова та почалася тахікардія. За словами омбудсмена Людмили Денісової, медичну допомогу надавати українцю в колонії відмовилися. Однак відмова в наданні медичної допомоги — це грубе порушення статті 3 Конвенції про захист прав людини та основних свобод, статті 22 Мінімальних стандартних правил поводження із в’язнями, схвалених Економічною і Соціальною радою ООН.

Українська сторона звернулася до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової, аби порушення припинили та надали українцю медичну допомогу, якої він потребує.

За дорученням Уповноваженого Верховної ради України з прав людини Генеральний консул України в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський має відвідати Геннадія в "ФКУ ИК-6 УФСИН России по Ставропольському краю".

Як повідомляв портал "Коментарі", у геріатричному пансіонаті Прикарпаття виявили порушення утримання громадян. Моніторинг проводили за участі представника омбудсмена в Івано-Франківській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини