Головна Новини Суспільство події У геріатричному пансіонаті Прикарпаття виявили порушення: як там живуть пацієнти
commentss НОВИНИ Всі новини

У геріатричному пансіонаті Прикарпаття виявили порушення: як там живуть пацієнти

У амбулаторних картах підопічних записи про огляд пацієнтів ще за 2018 рік

30 серпня 2021, 13:45
Поділіться публікацією:

У Коломийському геріатричному пансіонаті Івано-Франківської області виявили порушення. Про це повідомляють в прес-службі Офісу Уповноваженого Верховної ради України з прав людини.

У геріатричному пансіонаті Прикарпаття виявили порушення: як там живуть пацієнти

У геріатричному пансіонаті Прикарпаття виявили порушення, фото Офісу омбудсмена

Днями був проведений моніторинговий візит до пансіонату. До складу групи, що перевіряла заклад, увійшли працівник Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму, регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого в Івано-Франківській області.

Наразі в пансіонаті перебувають 97 осіб, з яких 71 особа має інвалідність. Всього в закладі 125 ліжко-місць. Провакцинували від коронавірусу менше третини персоналу та 33% пацієнтів.

Серед порушень виявили наступне. У кімнаті зачиняють трьох осіб. Одну жінку, що має психічне захворювання, зачинили в карантинній кімнаті. Хоча, відповідно до записів у історії хвороби пацієнтки, вона не становить загрозу для оточуючих й жінку не потрібно ізолювати від усіх.

Пояснень щодо жінки адміністрація не надала. Стосовно трьох інших людей повідомили, що вони начебто порушують режим закладу. На вимогу членів моніторингової групи кімнати відчинили.

Крім того, в санвузлах кабінки не мають дверей, не облаштовано поручні й спеціальні пристосування для осіб з інвалідністю. У закладі немає потрібних медикаментів для надання першої допомоги при невідкладних станах.

У амбулаторних картах підопічних записи про огляд пацієнтів ще за 2018 рік. У багатьох підопічних є видимі травми невідомого походження, їх залучають до праці на підсобному господарстві. Факти про працетерапію та травми, медичні огляди за останній період не зафіксовані в документації.

У геріатричному пансіонаті Прикарпаття виявили порушення: як там живуть пацієнти - фото 2

Відповідні листи про результати моніторингу направлять до органів влади. Наразі готують звіт з рекомендаціями щодо усунення виявлених недоліків та порушень.

Як повідомляв портал "Коментарі", омбудсмен пояснила чому не можна оприлюднювати списки боржників. Українці масово скаржаться на те, що представники підприємств, які надають населенню природний газ, воду, електроенергію, розповсюджують списки споживачів із заборгованістю. У списках, які розміщують в інтернеті, під’їздах, є персональні дані людей, в основному, вказано суми боргу, адреси проживання осіб, номери особових рахунків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини