Головна Новини Суспільство події У Росії виникли проблеми з оплатою від основного покупця нафти
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії виникли проблеми з оплатою від основного покупця нафти

За інформацією Reuters, у Росії виникли проблеми з постачанням нафти до Індії

27 грудня 2023, 08:32
Поділіться публікацією:

У Росії виникли складнощі з отриманням оплати за постачання нафти до Індії в еміратських дирхамах. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters", з посиланням на джерела.

У Росії виникли проблеми з оплатою від основного покупця нафти

Постачання нафти в Індію. Фото: з відкритих джерел

Постачання російської нафти сорту "Sokol" на адресу Indian Oil Corp (IOC.NS) затримуються через проблеми з оплатою, що змушує найбільший нафтопереробний завод Індії використовувати свої запаси і купувати більше нафти на Близькому Сході.

IOC є єдиним державним нафтопереробним заводом, який має щорічну угоду на купівлю різних російських сортів нафти, включаючи Sokol російської нафтової компанії Роснефть.

За словами джерел, нафта "Sokol" постачає на МОК ТОВ "Сахалін-1", що входить до складу "Роснефти".

Індійські державні нафтопереробні компанії розраховуються з Росією в дирхамах Об'єднаних Арабських Еміратів після того, як уряд порадив їм відмовитися від використання китайського юаня, хоча приватні нафтопереробні компанії все ще платять у юанях через відсутність альтернативи.

Платежі МОК за нафту з родовища "Sokol" були утруднені через те, що ТОВ "Сахалін-1" не змогло відкрити рахунок у банку в ОАЕ, щоб приймати платежі у дирхамах.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після того, як Євросоюз через довгий проміжок часу прийняв 12-й пакет санкцій проти РФ, його (а також країни G7) почали просити відкласти введення заборони на російські алмази. Це робить Індія, яка активно торгує з Росією, хоча та сама нафта країни-агресора вже має проблеми з потраплянням до Індії. Тим часом Путін, який періодично виступає з нападками на адресу Заходу, запропонував США та Європі відновити економічну співпрацю з РФ. Що можна сказати про санкційний тиск на країну-агресора за підсумками цього року? Як збільшити ефект обмежень проти РФ, які ще слід запровадити? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини